9 Σεπτεμβρίου 2014

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πιλοτικά στο Δήμο Ιωαννιτών


ΙωάννιναΟ Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από τους 13 Δήμους της χώρας (ένας σε κάθε περιφέρεια) όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πιλοτικά καταρχήν, για ένα εξάμηνο.


Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, που είχε σημαντικές επαφές το προηγούμενο διάστημα με τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας –μεταξύ άλλων- πως «είναι υποχρέωση της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης , στις συνθήκες που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας, να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους».


Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τα κριτήρια ένταξης καθορίζονται με υπουργική απόφαση, η οποία δεν έχει αποσταλεί ακόμη επισήμως στο Δήμο Ιωαννιτών. Ενημερώνονται οι δημότες -που ήδη έχουν αρχίσει να αναζητούν πληροφορίες στις υπηρεσίες του Δήμου- πως αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν στη δημοσιότητα από το Δήμο Ιωαννιτών με την επίσημη παραλαβή της υπουργικής απόφασης.


Δήλωση Δημάρχου


Στη δήλωση του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, τονίζει:


«Στις συνθήκες που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας, είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους. Για πολλούς συνανθρώπους μας είναι πλέον και ζήτημα επιβίωσης.


Είναι υποχρέωση της πολιτείας, είναι υποχρέωση και δική μας, των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης

Με αυτή την έννοια είναι πολύ σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας από τους 13 Δήμους της χώρας στους οποίους ξεκινά πιλοτικά η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.


Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εργασίας, τον Υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου με τον οποίο είχαμε συνεχείς και σημαντικές επαφές το προηγούμενο διάστημα και θέλω να ευχαριστήσω και όσους βοήθησαν να επιλεγεί ο Δήμος Ιωαννιτών.


Ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει την κοινωνική πολιτική ως πρωταρχική μας επιλογή με μέτρα και δομές που ανακουφίζουν ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας.


Με την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μπορούμε τουλάχιστον να εξασφαλίζουμε ένα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης για όσους στερούνται ακόμη και αυτό».



Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πιλοτικά στο Δήμο Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου