28 Σεπτεμβρίου 2014

Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας: Ευχαριστήριο μήνυμα για δωρεά του Ν. Γρηγοράκη


ΖίτσαΗ Πινακοθήκη Χαρακτικής του Δήμου Ζίτσας αποδέχθηκε μία πολύ σημαντική δωρεά από τον κύριο Νίκο Γρηγοράκη η οποία περιλαμβάνει σαράντα τρία (43) βιβλία, πέντε (5) χαρακτικά έργα και τα επτά (7) συλλεκτικά και πολύτιμης αξίας Livres de Luxe που περιέχουν κείμενα συνοδευόμενα από αυθεντικά χαρακτικά σημαντικών Ελλήνων χαρακτών.


Ο γνωστός ιστορικός τέχνης και συγγραφέας προσέφερε μία σειρά βιβλίων και συλλεκτικών εκδόσεων που αποτελούν καρπό της συστηματικής και πολύχρονης ερευνητικής δραστηριότητάς του γύρω από την χαρακτική στην Ελλάδα. Η δωρεά αυτή θα εμπλουτίσει τόσο την συλλογή όσο και την βιβλιοθήκη της πινακοθήκης. Η Πινακοθήκη Χαρακτικής θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον κύριο Γρηγοράκη γι’ αυτή την ευγενική του χειρονομία και να τον εντάξει στους κυριότερους αρωγούς που βοηθούν το έργο της.


Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η εικαστική βιβλιοθήκη της πινακοθήκης διαθέτει αρκετούς τίτλους βιβλίων ιστορίας, θεωρίας και κριτικής της τέχνης, μονογραφίες, καταλόγους εκθέσεων και καλλιτεχνικών περιοδικών. Είναι ανοιχτή στο κοινό και ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας της πινακοθήκης.



Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας: Ευχαριστήριο μήνυμα για δωρεά του Ν. Γρηγοράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου