29 Αυγούστου 2014

Στο πάρκο Λιθαρίτσια μεταφέρεται το 3ο Ioannina Street Theater Festival


3ο Ioannina Street Theater Festival 28-30 Αυγούστου 2014


Ioannina Street Theater FestivalΔεύτερη ημέρα διεξαγωγής για το Ioannina Street Theater Festival σήμερα 29 του μηνός. Το φεστιβάλ μεταφέρεται στο πάρκο Λιθαρίτσια και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με κουκλοθέατρο, τσίρκο, χορό και πολλές ακόμη δραστηριότητες. Η βραδιά κλείνει με την πρεμιέρα της καινούργιας παραγωγής «Traces» της ομάδας σύγχρονου χορού Krama Dance Company που δημιουργήθηκε για το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου.


Σε περίπτωση βροχής όλες οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.


Το πρόγραμμα πιο αναλυτικά:


Βίκυ Βάββα- Εργαστήριο δραματοθεραπείας «Ρίζες» 18.00


ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ – Κουκλοθεατρική παράσταση «Ακροβασίες» 19.30


Ένα ζευγάρι καλλιτεχνών στήνει μια μικρή παράσταση τσίρκο με ήρωες τις μαριονέτες τους. Η δράση κλιμακώνεται με γρήγορους ρυθμούς και αστείες χορογραφίες στη λογική των παραστάσεων του τσίρκο.

Οι κουκλοπαίκτες ως μέλη και αυτοί ενός περίεργου θιάσου χειρίζονται πολύπλοκες μαριονέτες που κάνουν ακροβατικά και πότε ως παρουσιαστές, πότε ως κλόουν με την βοήθεια στοιχείων μιμικής παρεμβαίνουν στην εξέλιξη της δράσης ζητώντας και την βοήθεια του κοινού.


Συντελεστές: Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου


Cirko Cachivache – Ακροβάτης Γαρίδα 20.00

Cachivache στα Iσπανικά είναι αυτό το αντικείμενο που έχουμε φυλαγμένο, επειδή μας φέρνει μνήμες από ευτυχισμένες στιγμές ή απλά έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας. Το Circo Cachivache είναι μία ομάδα μουσικών, ακροβατών και παλιάτσων που προσφέρουν μια μοναδική παράσταση για όλη την οικογένεια, συνδυάζοντας τη ζωντανή μουσική με τα νούμερα του τσίρκο και το χιούμορ.


Συντελεστές: Alvaro Ramirez, Μανώλης Καρυωτάκης, Σπύρος Μάστορας, Άγγελος Αργυρίου, Νόνη Δόβα

Pomet – Παράσταση τσίρκο «PlanB» 21.00

Αντικείμενα αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας αιωρούνται και χορεύουν στους ήχους της μουσικής. Μια παράσταση που αναμιγνύει σύγχρονες τεχνικές juggling με χορευτικές κινήσεις και ατμοσφαιρικούς ήχους και δημιουργεί πρωτότυπες εικόνες.


Ένα ξεχωριστό show που συνδυάζει το χορό με το σύγχρονο juggling.


Krama Dance Company – Performance «Traces» 21.30

Ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας, αποτελούν οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι αναμνήσεις, οι παρελθοντικές στιγμές μας. Σε όλη την πορεία, κάποιες από αυτές τις στιγμές που κουβαλάμε είναι χαραγμένες έντονα, άλλες πιο αμιδρά. Οι στιγμές αυτές διασταυρώνονται με στιγμές άλλων, ξαναγεννιούνται, συνθέτουν νέες ή χάνονται στην πορεία.


Οτιδήποτε είναι αυτό που απομένει από το πέρασμα ενός ανθρώπου ή μιας κατάστασης, είναι αυτό που προσπαθούμε να αποτυπώσουμε.


Ερευνούμε τα ίχνη που αφήνει ο καθένας πίσω του κατά τη διάρκεια της δικής του πορείας. Με αυτή την performance η krama dance company, μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, επιχειρεί να αποτυπώσει αυτές τις πορείες.


Συντελεστές: Μελίτη Στεφάνου, Φωτεινή Αγγέλη, Φωτεινή Τσιτσιγιάννη, Λαμπρινή Γκόλια, Ανδρέας Ανδρέου, Ηλιας Μαντικός, Ναταλία Μπάκα, Αννα Ζούμπα, Δώρα Ζούμπα

Lake Crafters – Έκθεση χειροποίητων ειδών 18.00-22.00


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.streetheater.gr και τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook www.facebook.com/IoanninaStreetTheaterFestival.


To Ioannina Street Theater Festival συνδιοργανώνεται από την Α.Μ.Κ.Ε Multi-art Projects και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.


Μεγάλος Χορηγός: Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος

Χορηγοί: Κέντρο ξένων γλωσσών Φατές, Καφετέρια Chevalier, Βιβλιοπωλείο Κόκκινες Μπότες, Σχολή Χορού Ιωάννας Νέσση, Ασφάλειες Στεφανής


Είσοδος Ελεύθερη


 



Στο πάρκο Λιθαρίτσια μεταφέρεται το 3ο Ioannina Street Theater Festival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου