27 Αυγούστου 2014

ΠΑΣΥ Ιωαννίνων: Κινητοποίηση κτηνοτρόφων στα Ιωάννινα


ΠΑΣΥΑντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Ζίτσας μαζί με άλλους κτηνοτρόφους συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τη Διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Γιάννενα.


Στη συνάντηση, η διευθύντρια παραδέχθηκε ότι οι επιλέξιμες εκτάσεις για την περίοδο 2013-2014 είναι σαφώς λιγότερες από πριν, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχουν περικοπές πλέον στις εξισωτικές αποζημιώσεις για τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων.


Η περικοπή αυτή προκύπτει ως αποτέλεσμα της εφαρμογής οδηγίας της ΕΕ, γεγονός που διαψεύδει όλους εκείνους που κάνουν λόγο για «λάθη».


Επιβεβαίωσε με απλά λόγια τις καταγγελίες του Αγροτικού Συλλόγου για ευθύνες πολιτικές που βαραίνουν την συγκυβέρνηση, την ΕΕ αλλά και όλους όσους στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, πολιτικές που οδηγούν στο βίαιο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα ότι, απέναντι στο πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού, οι κτηνοτρόφοι είναι ο καθένας μόνος του! Αποποιήθηκε των ευθυνών του σχετικά με τους απαραίτητους ψεκασμούς που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει επικαλούμενος έλλειψη κονδυλίων, αν και ο ίδιος λίγους μήνες νωρίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, δήλωνε ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι η ατμομηχανή της Ηπείρου» στον οποίο θα πέσει όλο το βάρος!


Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας καλεί όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους σε επαγρύπνηση. Ο δρόμος προς τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής των μικρομεσαίων αγροτών στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών, έχει ανοίξει με εργαλείο τη νέα ΚΑΠ 2015-2020.


Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτείται η οργάνωση του αγώνα μας, η δημιουργία αγροτικών συλλόγων παντού, που θα ενώσει και θα δυναμώσει τη φωνή του δίκιου μας. Θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με τους συναδέλφους σε κάθε χωριό, σε κάθε μαντρί δίνοντας το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στη ΔΕΘ το Σάββατο 6/9 στις 6.00 μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.



ΠΑΣΥ Ιωαννίνων: Κινητοποίηση κτηνοτρόφων στα Ιωάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου