8 Αυγούστου 2014

Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Ανακοίνωση - διαμαρτυρία για Εν.Φ.Ι.Α


Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση – διαμαρτυρία:


ΕφορίαΑυτές τις ημέρες παρακολουθούμε με ανησυχία ένα δραματικό φαινόμενο. Πρόκειται για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων –ΕΝΦΙΑ. Καταλογίζονται ανεξέλεγκτα, λανθασμένα και προδήλως άδικα ποσά σε βάρος των πολιτών. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, κυρίως της υπαίθρου βάλλονται, υποχρεούμενοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά για ιδιοκτησίες μηδενικής συχνά αξίας, που δεν τους αποδίδουν κανένα εισόδημα. Φορολογούνται ανηλεώς αγροικίες βοηθητικά ή ημιτελή κτίσματα που είτε καλύπτουν οικογενειακές και παραγωγικές ανάγκες, είτε απλά και μόνον τις ολιγοήμερες θερινές διακοπές των – διαβιούντων στα αστικά κέντρα – ιδιοκτητών τους.


Η ύπαιθρος πλήττεται, η λιγοστή πρωτογενής παραγωγή σβήνει και οι ασχολούμενοι με αυτήν κάτοικοι αναγκάζονται όλο και περισσότερο να την εγκαταλείψουν.


Τα πρωτοφανή σφάλματα στον υπολογισμό του φόρου επιτείνουν δραματικά το πρόβλημα και οι σχετικές «διορθώσεις» της κυβέρνησης δεν πείθουν για τον ισότιμο υπολογισμό του.


Διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε μέτρα οικονομικής εξόντωσης των φτωχών πλέον δημοτών μας, ιδιαίτερα δε των κατοίκων της ξεχασμένης υπαίθρου και δηλώνουμε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο.


Ζητούμε άμεσα:


Την επανεξέταση του ΕΝΦΙΑ με γνώμονα την πραγματική αξία της περιουσίας των πολιτών, την δυνατότητα που αυτή έχει σήμερα να τους προσφέρει εισόδημα και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε νοικοκυριού.


Την άμεση διόρθωση όλων των οφειλών με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο.


Την μετάθεση των προθεσμιών καταβολής μετά την οριστική διόρθωση όλων των αδικιών που έχουν γίνει.


Για την Π.Ε.Δ. Ηπείρου

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παπαλέξης

Δήμαρχος Αρταίων



Π.Ε.Δ. Ηπείρου: Ανακοίνωση - διαμαρτυρία για Εν.Φ.Ι.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου