18 Απριλίου 2013

Δύο έργα από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τη φετινή θεατρική περίοδο


Share Button

ΓκρίχουΔύο θεατρικές παραγωγές έχουν προγραμματισθεί κατά τη φετινή θεατρική περίοδο να παρουσιαστούν από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η πρώτη από αυτές παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες και απετέλεσε την επίσημη συμμετοχή του ΔΗΠΕΘΙ στον εορτασμό των 100 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης. Το έργο του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Γκρίχου» παρουσιάστηκε σε πρώτη πανελλήνια θεατρική παρουσίαση από τον Δημήτρη Πετρόπουλο, μαζί με συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους αληθινούς πρωταγωνιστές του πολέμου «Γράμματα από το μέτωπο 1912-13» τις οποίες αφηγήθηκε ο Μιχάλης Μπίζιος με τη συνοδεία μαθητών του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Δόθηκαν δύο παραστάσεις σε καλλιτεχνική επιμέλεια και συντονισμός από τον Δημήτρη Πετρόπουλο στον χώρο έκθεσης γλυπτικής του Θόδωρου Παπαγιάννη που φιλοξενούταν στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ηπείρου. Τις παραστάσεις παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 θεατές.


Η δεύτερη θεατρική παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα με το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιός ανακάλυψε την Αμερική». Tο έργο θα παρουσιαστεί από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Απριλίου στο δημοτικό θέατρο (πολιτιστικός πολυχώρος «παλαιά σφαγεία») με καλλιτεχνικούς συντελεστές:
- Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Σαμψών Φύτρος,

- Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Κατσουλίδη, Αθηνά Τσικνιά, Σαμψών Φύτρος,

- Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης.


Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι Μαρία Κατσουλίδη και Αθηνά Τσικνιά. Γενική είσοδος 8 €. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ και του Πνευματικού Κέντρου, στα καταστήματα «IRIS» και «ROCK SHOP» και στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης» και «Ελευθερουδάκης». Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων, ITV, ioannina24.gr.


Συνδιοργάνωση παρουσίασης: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.



Share Button

Δύο έργα από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τη φετινή θεατρική περίοδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου