13 Οκτωβρίου 2014

Πάλι τσακώθηκαν για το καλό μας!


Γράφει ο Γεώργιος Χατζηαθανασίου
Ιατρός, Πρέβεζα


Τσίπρας-ΣαμαράςΕίναι όμορφο να βλέπεις έναν πρωθυπουργό και έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης να τσακώνονται για σένα. Ναι, όλα γίνονται για σένα, τον απλό πολίτη, για το μέλλον σου και για την Πατρίδα. Δεν λογομάχησαν για την εξουσία, ο ένας για να τη διατηρήσει και ο άλλος για να την αρπάξει, ώστε να μπορέσει και αυτός να ξεχάσει τις υποσχέσεις του και να βολέψει τους δικούς του. Δεν πρέπει να είμαστε κυνικοί. Οι πολιτικοί αντιδικούν από καθαρή ανιδιοτέλεια. Καυγαδίζουν, για να υπηρετούν εμάς!


Για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ούτε κουβέντα. Για διακομματική συνεννόηση με στόχο μια στοιχειώδη εθνική στρατηγική, μπροστά στα κρίσιμα οικονομικά και εθνικά ζητήματα, ούτε κουβέντα !


Είναι συγκινητικό να τους βλέπεις να φανατίζονται τόσο πολύ για το καλό μας. Δεν πειράζει που δεν πρόλαβαν να μας εξηγήσουν πώς θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και πώς θα ανοίξουν δουλειές. Ούτε για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική είπαν πολλά. Οι Τούρκοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια στη Θράκη και αλωνίζουν στο Αιγαίο, την ώρα που οι δικοί μας καυγαδίζουν για την …καρέκλα.


Και μπράβο τους που δεν είπαν αν τελικά μπήκαν τίποτε λεφτά στα κρατικά ταμεία από τη λίστα Λαγκάρντ. Άλλωστε ο κ Τσίπρας δεν ρώτησε καθόλου για αυτό το θέμα στη χθεσινή συζήτηση. Τελικά, είναι διακριτικός άνθρωπος, με καλή ανατροφή. Δεν είναι τυχαίο που κάνει παρέα με τον Πάπα και έχει ξεκόψει από τους κουκουλοφόρους που υποστήριζε παλιά και από τους λαθρομετανάστες που ήθελε όλοι να μπαίνουν και να παραμένουν. Τώρα είναι πια αρχηγός σε κόμμα εξουσίας, που έχει την ικανότητα να κυβερνήσει, δηλαδή να διορίσει !


Και για άλλα θέματα δεν μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Δε λένε κουβέντα για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης (ίσον ατιμωρησίας) υπουργών. Και έχουν δίκιο. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει οτιδήποτε, ελεύθερα και χωρίς πρώτα να σκεφθεί… Υπάρχουν και ταμπού ! Άλλωστε, δεν ήταν αυτό, το θέμα της συζήτησης στη Βουλή. Και ποτέ δε θα είναι…



Πάλι τσακώθηκαν για το καλό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου