13 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση Θ. Μπέγκα για το θέμα των ΑμΕΑ της ΔΕΥΑΙ


Δημαρχείο ΙωαννίνωνΚατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και ερωτηθείς σχετικά για το θέμα της γνωμοδότησης στην υπόθεση των ΑμΕΑ της ΔΕΥΑΙ, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών έδωσε την ακόλουθη απάντηση:


«Από το καλοκαίρι ζήτησα να υπάρξει η ενημέρωση για ορισμένα μείζονα ζητήματα που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή. Ένα από αυτά ήταν και το θέμα των ΑμΕΑ της ΔΕΥΑΙ για το οποία ζήτησα να υπάρξει η νομική διερεύνηση ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες. Ζήτησα να υπάρξει συνεργασία με νομικό που υπέδειξα κρίνοντας ότι έχει τη νομική επάρκεια κι υπήρχε σχέση εμπιστοσύνης.


Ουδέποτε όμως παρενέβην ούτε για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η υπηρεσία, ούτε για τον καθορισμό της τιμής αποζημίωσης.


Σε ότι αφορά το ύψος της αμοιβής. Προσωπικά θα προτιμούσα να είναι υποπολλαπλάσια. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσουμε, γιατί δεν θέλω να λαϊκίζω- και παρακολουθώ πως γίνονται συγκρίσεις με διάφορες γνωματεύσεις – πως γνωμάτευση από γνωμάτευση διαφέρει. Η σοβαρότητα του ζητήματος είναι μεγάλη. Ο χρόνος ενασχόλησης του συγκεκριμένου νομικού με το ζήτημα ήταν μεγάλος (περίπου δύο μήνες) και προέκυπταν διάφορα νομικής φύσεως θέματα που εξετάζονταν κάθε φορά.


Από κει και πέρα όταν κατατίθεται μια τεχνοκρατική επιστημονική άποψη μπορεί να αξιολογηθεί πόσο αυτή κοστίζει. Τονίζω και πάλι ότι δεν συμμετείχα στις διαδικασίες ανάθεσης ούτε στην διαπραγμάτευση του οικονομικού αντικειμένου.


Υπάρχει όμως ένα γενικότερο ζήτημα που αφορά στη ΔΕΥΑΙ και τις διαδικασίες εγκρίσεων κάποιων δαπανών.

Υπάρχει μια διαδικασία έγκρισης δαπανών μέχρι ενός συγκεκριμένου χρηματικού ύψους, που είναι στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας.


Διαπιστώνω ότι υπάρχει θέμα συνολικά με τη διαδικασία έγκρισης δαπανών και σ’ αυτό οφείλω να απαντήσω.

Εμείς ως νέα πολιτική διοίκηση της ΔΕΥΑΙ θα φροντίσουμε να αλλάξουν κάποια δεδομένα, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της ΔΕΥΑΙ στην οποία είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Κάποιες αποφάσεις θα πρέπει να περνάνε μέσα από το Δ.Σ., όχι μόνο από τον υπηρεσιακό μηχανισμό.


Σε ότι αφορά στην συγκεκριμένη δαπάνη, εξ όσων γνωρίζω δεν τέθηκε ούτε στο προηγούμενο Δ.Σ. της επιχείρησης.

Δεν αξιολογώ την επιστημονική δουλειά του νομικού. Λέω ότι κακώς η οικονομική διαπραγμάτευση δεν πέρασε και μέσα από το πολιτικό όργανο».



Απάντηση Θ. Μπέγκα για το θέμα των ΑμΕΑ της ΔΕΥΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου