11 Νοεμβρίου 2014

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Σύσκεψη τοπικών φορέων για την Υγεία


ΠρέβεζαΘα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, ότι λόγω της συνεχούς επιδείνωσης των προβλημάτων στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Πρέβεζας, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, έχει προγραμματισθεί σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων, στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα της υγείας στην περιοχή μας.  Η σύσκεψη θα γίνει το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ώρα 10 πμ στη δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων «Όαση», στην Πρέβεζα. Τονίζουμε, ότι εκπρόσωποι συλλόγων, μέσων ενημέρωσης και άλλων φορέων καθώς και οι πολίτες της Πρέβεζας, μπορούν και είναι επιθυμητό να παρευρεθούν για να παρακολουθήσουν τη σύσκεψη, αφού το θέμα μας αφορά όλους. Στόχος της συνάντησης, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της διοίκησης του Νοσοκομείου, των γιατρών και των εργαζομένων, θα είναι η διαμόρφωση ενός ενιαίου πλάνου διεκδίκησης λύσεων και παρακολούθησης της τήρησης των υπεσχημένων.


Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι πολίτες εκφράζουν συχνά την αγωνία τους  για την κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής μας. Οι δομές αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και φαίνεται να λειτουργούν οριακά, κυρίως χάρη στο ζήλο και τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Επιπλέον, διαπιστώνεται η απουσία συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και για την πολυσυζητημένη ανέγερση νέου νοσοκομείου.


Ο Ιατρικός Σύλλογος, αφουγκραζόμενος και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, αισθάνεται υποχρεωμένος να καλέσει όλους τους τοπικούς φορείς να συνεργασθούν. Η συνεργασία όλων μας είναι αναγκαία, επειδή μεμονωμένες προσπάθειες συνήθως αποτυγχάνουν, ενώ εκτιμούμε ότι η συντονισμένη και αποφασιστική κινητοποίηση όλων των  φορέων και σύσσωμης της κοινωνίας μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.


Πρέβεζα, 11/11/2014


Για τον Ιατρικό Σύλλογο Πρέβεζας



Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Σύσκεψη τοπικών φορέων για την Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου