9 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Αυτ/κής Κίν. Ηπείρου για συγκρότηση Δ.Σ. Π.Ε.Δ Ηπείρου


ΙωάννιναΜε αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, η παράταξή μας –«Αυτοδιοικητική Κίνηση Ηπείρου» – οφείλει να καταγγείλει δημόσια τα όσα συμβαίνουν στην ΠΕΔ Ηπείρου.


Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου με μια πρωτοφανή στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης ενέργεια, η συντηρητική παράταξη της ΠΕΔ Ηπείρου συγκροτήθηκε σε σώμα.


Χωρίς την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας με την κατανομή και της 21ης έδρας του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη Δ.Σ. Χωρίς την παρουσία των 11εκ των 21 Συμβούλων στη συνεδρίαση δεν υπάρχει απαρτία και συνεπώς δεν υπάρχει συνεδρίαση. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να γίνει καμία συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα.


Παρόλα αυτά, οι σύμβουλοι της παράταξης «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση για την Ήπειρο» ξεπερνώντας κάθε νομιμότητα και κάθε όριο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς προχώρησαν σε συγκρότηση σε σώμα του 10μελούς(!!!) Δ.Σ. της Π.Ε.Δ Ηπείρου.


Ήταν μια ενέργεια άκρως αποκαλυπτική των αντιλήψεων, της νοοτροπίας και της στάσης της συγκεκριμένης παράταξης απέναντι στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και της ΠΕΔ Ηπείρου.


Η νομιμότητα, οι Δημοκρατικές Αρχές, η Συνεργασία και η Συλλογικότητα φαίνεται ότι είναι εκτός των αντιλήψεων της συγκεκριμένης παράταξης.


Πέρα από κάθε λογική και δεοντολογία, κυρίως όμως παράνομα και αυταρχικά, προχώρησαν στην μονομερή και μονοπαραταξιακή συγκρότηση Προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Ηπείρου.


Αδιαφόρησαν προκλητικά για το εκλογικό αποτέλεσμα και το μήνυμα που έστειλαν οι σύνεδροι της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ. Απέδειξαν πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και η κατάληψη, με κάθε τρόπο, οποιασδήποτε μορφής εξουσίας για να εξυπηρετήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.


Το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος της Γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ ήταν σαφές. Δεν έδωσε σε καμία παράταξη την απόλυτη πλειοψηφία και το μήνυμα ήταν: συνεργαστείτε.


Η παράταξή μας αντιλαμβανόμενη το μήνυμα των εκλογών, την κρισιμότητα των καιρών και την αναγκαιότητα για μια ισχυρή και ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις σε όλη τη διαδικασία για να αρθεί το αδιέξοδο της αδιάθετης έδρας, αντιμετωπίζοντας συνεχώς τις αρνήσεις της άλλης πλευράς. Προτείναμε τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου από τα 20 μέλη ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η ΠΕΔ, αναμένοντας από την δικαιοσύνη να κρίνει την τύχη της 21ης έδρας. Δυστυχώς καμία πρόταση μας δεν έγινε αποδεκτή.


Αντί της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας όλων για αναβάθμιση του ρόλου του συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης που προτείναμε, επέλεξαν μια τακτική, που πλήττει βάναυσα απαξιώνει και υποτιμάει τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Επέλεξαν την μονομερή «εκλογή» ενός παράνομου οργάνου με ότι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω πορεία και τις «αποφάσεις» του.


Και βεβαίως ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών του και των πράξεών του.


Εμείς ως παράταξη καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις αυτές και δηλώνουμε ότι κανένα προεδρείο δεν έχει ψηφιστεί στην ΠΕΔ Ηπείρου με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Πρόκειται για ένα Προεδρείο και Εκτελεστική Επιτροπή κατασκευάσματα της συντηρητικής παράταξης τα οποία ούτε αναγνωρίζουμε ούτε νομιμοποιούμε..



Ανακοίνωση Αυτ/κής Κίν. Ηπείρου για συγκρότηση Δ.Σ. Π.Ε.Δ Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου