17 Νοεμβρίου 2014

Δήμος Ιωαννιτών: Διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο


Δημαρχείο ΙωαννίνωνΤη διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου του Δήμου Ιωαννιτών ενέκρινε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με βάση την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προγραμματισμού, Θανάση Μανταλόβα.


Επίσης εγκρίθηκαν τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, χωρίς να επιβληθεί ούτε ένα ευρώ αύξηση παρά το γεγονός ότι «στη σημερινή οικονομική συγκυρία η διαδικασία καθορισμού των τελών αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση για το Δήμο», όπως είπε ο κ. Μανταλόβας.


Κοινωνικό Τιμολόγιο:


Το κοινωνικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει ο Δήμος Ιωαννιτών και επιφέρει έκπτωση της τάξης του 25% για «ευαίσθητες» ομάδες πληθυσμού όπως είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ΑμΕΑ, για το 2015 διευρύνεται.


Πλέον εντάσσεται σε αυτό και άλλη μια κατηγορία, οι μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ διευρύνονται τα οικονομικά κριτήρια για την κατηγορία των πολυτέκνων από τις 26.000 ευρώ στις 32.000 ετήσιο εισόδημα, προσαυξανόμενο κατά 4.000 ευρώ για κάθε παιδί πάνω από τα τέσσερα.


«Αποφασίσαμε να διευρύνουμε τον αριθμό των συμπολιτών μας που εντάσσεται στο κοινωνικό τιμολόγιο. Τα ποσά των εκπτώσεων σίγουρα δεν λύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συμπολίτες μας, αλλά σε μια περίοδο που η κάθε οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά με χαράτσια και φόρους, αυτή η αντιμετώπιση αποτελεί σίγουρα μια διαφορετική πρακτική, αποτελεί ένδειξη της ευαισθησίας του Δήμου κυρίως προς τις ευπαθείς ομάδες».


Ανταποδοτικά τέλη:


Στο ύψος των 10.662.405 ευρώ υπολογίζονται αθροιστικά τα έσοδα και τα έξοδα στο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού. Δεν επιβάλλεται καμία αύξηση, δεν υπήρχε όμως η δυνατότητα για περαιτέρω μειώσεις, καθώς μετά τις μειώσεις των δύο τελευταίων ετών, «έπρεπε να διασφαλίσουμε με υπευθυνότητα και το κάναμε, την επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας καθαριότητας», όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος, Θανάσης Μανταλόβας.


Εκεί όπου ο Δήμος Ιωαννιτών αντιμετωπίζει υψηλά κόστη- που καθορίζουν εν πολλοίς τα τέλη- είναι στον ηλεκτροφωτισμό του μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου και γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Μανταλόβας, «την επόμενη προγραμματική περίοδο θα αποτελέσει πρώτης προτεραιότητας έργο η υλοποίηση δράσεων που θα οδηγούν στην εξοικονόμηση ενέργειας συνεπώς και πόρων για το Δήμο Ιωαννιτών».



Δήμος Ιωαννιτών: Διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου