25 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός για τις παραστάσεις της "Τουραντό"


Ιωάννινα, λίμνη & νησίΜε την συμπλήρωση του πρώτου μήνα παραστάσεων ολοκληρώνεται και ο προγραμματισμός των σχολείων που θα παρακολουθήσουν την «Τουραντό» μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ήδη οι πρώτες πρωινές παραστάσεις έχουν καλυφθεί σχεδόν όλες, ενώ λίγα είναι τα κενά για τις δεύτερες παραστάσεις ένα μήνα πριν την λήξη τους. Η Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζει τις καθημερινές παραστάσεις της στο θέατρο «Καμπέρειο με την «Τουραντό» του Κάρλο Γκότσι, ένα έργο στο οποίο το θέατρο της Κίνας συναντάει την κομμέντια ντελ άρτε της Ιταλίας και το οποίο έγινε γνωστό με την μορφή της όπερας από τον Τζιάκομο Πουτσίνι.


Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε ώρες μαθημάτων κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή στις 09:25′ π.μ. η πρώτη και στις 11:25′ π.μ. η δεύτερη, καθώς και την Πέμπτη στις 10:30’ π.μ. Υπάρχουν παραστάσεις σε διαφορετικές ώρες ώστε να διευκολυνθεί και το πιο απομακρυσμένο σχολείο της Ηπείρου να προγραμματίσει την παρακολούθηση του θεάματος.


Οι συντελεστές της παράστασης, ηπειρώτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι: Διασκευή – Σκηνοθεσία Γιάννης Καλατζόπουλος, Μουσική Δημήτρης Λέκκας, Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια Νίκος Αδειλίνης, Χορογραφίες Γιάννης Καλαντζόπουλος, Φωτισμοί Βαγγέλης Νέτης, Βοηθός χορογράφου Κωσταντίνος Φερεντούρος.


Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Γιώργος Γκίκας, Ζωή Ιωαννίδη, Μαρία Κατσουλίδη, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Μπίζιος, Κωσταντίνος Φερεντούρος.


Εκτέλεση σκηνογραφίας Δημήτρης Δρούβης, κατασκευή κοστουμιών Φόνη Βραζέλη, φροντιστής Ανδρέας Πανταζής, κατασκευή στέμματος Τουραντό Τάκης Στεφάνου, φωτογραφίες Βαγγέλης Γιωτόπουλος, Δημήτρης Δρούβης. Χορηγός εταιρεία «Βίκος», χορηγός επικοινωνίας Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.


Διάρκεια παράστασης 90’. Η προσέλευση για τα ειδικά σχολεία είναι δωρεάν. Οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων και οι σύλλογοι γονέων μπορούν να επικοινωνούν για τον προγραμματισμό παραστάσεων στα τηλέφωνα 26510 25670 και 26510 73233 από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 09:00′ π.μ. έως 2:00′ μ.μ.



Ολοκληρώνεται ο προγραμματισμός για τις παραστάσεις της "Τουραντό"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου