27 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, κ. Μ. Κασσή

kasisΣχετικά με συνέντευξη του κ. Καλογιάννη για την πορεία των Δημοσίων Έργων:

«« Με έκπληξη άκουσα πρόσφατες δηλώσεις του συντοπίτη μας υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Σταύρου Καλογιάννη, για την πορεία των δημοσίων έργων στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην Ήπειρο. Είναι γνωστό σε όλους το πολύμηνο «πάγωμα» κάθε εργασίας στους μεγάλους οδικούς άξονες, θέμα για το οποίο ο ίδιος είχε δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι ότι ανέμενε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις εμπλεκόμενες τράπεζες τον παρελθόντα Δεκέμβριο.

Τώρα ομολογεί την αποτυχία αυτής της εκτίμησης και επαναπροσδιορίζει ως στόχο την άνοιξη! Πολύ γρήγορα μάλιστα λησμόνησε ότι ο αυτοκινητόδρομος Ε-65 προγραμματίσθηκε –με δική του συναπόφαση – να μείνει μακριά από τα όρια της Ηπείρου, κάπου στα Τρίκαλα, αφήνοντας την σύνδεση του νομού μας με την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα να γίνεται μέσω δικτύου προδιαγραφών επαρχιακού δρόμου.

Σχετικά με τα θέματα της Ηπείρου η έκπληξη είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς ουσιαστικά δεν είπε τίποτε! Το μόνο που προσπάθησε ήταν -για να αποφύγει το προφανές κενό- να οικειοποιηθεί τα δύο έργα που χαρακτήρισε«προς εκτέλεση»στο άμεσο μέλλον! Αυτό της σταθεροποίησης του επιχώματος της Εγνατίας στο ύψος του Μεγάλου Περιστερίου και αυτό της ολοκλήρωσης κατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου στον Άγιο Δημήτριο Πέτα, έργα που ούτε μελετήθηκαν, ούτε προγραμματίσθηκαν χρηματοδοτικά κατά την θητεία του.

Όσον αφορά το αποκαλούμενο «ορφανό» τμήμα της Ιονίας Οδού που καλύπτει το τμήμα από τα Γιάννενα έως την Κακαβιά, το μόνο νέο ήταν η μετονομασία του σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού προς την γείτονα χώρα!

Μιλώντας σαν να μην είναι αυτός ο αρμόδιος Υπουργός και άρα υπεύθυνος για την όποια εξέλιξή του τους τελευταίους οχτώ μήνες, επανέλαβε για μια ακόμη φορά την σημαντική ωριμότητα του εν λόγω έργου καθώς και το ότι παρέμεινε ανενεργό από το 2009. Ενώ δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια, επαναλαμβάνει όσα έλεγε ως αντιπολίτευση περί καθυστέρησης και ολιγωρίας των προηγούμενων διοικήσεων του Υπουργείου που ο ίδιος, σήμερα, προΐσταται!…

Κωφεύει δε στην σχετική επερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου εδώ και τέσσερεις μήνες (Οκτώβριος 2012) με την οποία τον καλέσαμε να ξεκαθαρίσει τις ενέργειές του που αφορούν την ένταξη προς χρηματοδότηση (μόνον κάποια μισόλογα περί επόμενου ΕΣΠΑ) και το χρόνο δημοπράτησής του.

Ομοίως δεν απαντά για την ακινησία επί των ημερών του των – προαπαιτούμενων για την δημοπράτηση – μελετών, παρά την εγκεκριμένη σχετική δαπάνη από την προηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου!

Ας καταλάβει ο συντοπίτης μας υπουργός ότι η «σταθεροποίηση και επανεκκίνηση της οικονομίας» (κατά τα λόγια του) περνά και από τα δικά του «χέρια» και θα πρέπει να συμβάλει πρώτος αυτός διεκδικώντας και προγραμματίζοντας έργα για τον τόπο μας!

Δεν είναι παρατηρητής των εξελίξεων αλλά βασικός συνδιαμορφωτής τους στο κομμάτι των Δημοσίων Έργων και περιμένουμε έργα και όχι λόγια και υπεκφυγές. »»


Δήλωση Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, κ. Μ. Κασσή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου