25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

ΕΛ.ΑΣ.Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών:

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, την 23/02/2013 το πρωί στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, συνέλαβαν 48χρονο ημεδαπό, υπάλληλο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος κατελήφθη να μεταφέρει με κρατικό αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε το κρατικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο δράστης και στον έλεγχο, που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν (137) συσκευασίες – δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (149.016) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας, του σχεδιασμού και του τρόπου δράσης του συλληφθέντα, αποτελεί το γεγονός ότι για την μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποίησε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, του Υπουργείου Δικαιοσύνης (φέρει εξωτερικά τις χαρακτηριστικές ενδείξεις οχήματος δημόσιας υπηρεσίας), με προφανή σκοπό να αποτρέψει ή/και να αποπροσανατολίσει τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.

Για τους ιδίους λόγους είχε αλλοιώσει την ημερομηνία και τα στοιχεία ταυτότητας στα συνοδευτικά έγγραφα του οχήματος (Διαταγή πορείας και Δελτίο κίνησης), τα οποία κατασχέθηκαν επίσης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τελικός προορισμός του φορτιού των ναρκωτικών, ήταν η Αθήνα.

Η προανάκριση για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του συλληφθέντα και της ενδεχομένης συμμετοχής του σε άλλα συναφή αδικήματα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε η από 5/2/2013 κλοπή του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στην Άρτα:

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, η κλοπή που είχε συμβεί την πριν είκοσι μέρες περίπου (5/2/2013) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 39 και 30 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης διακεκριμένης κλοπής και αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια ελέγχων των Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου δυο ημεδαποί άνδρες οι οποίοι ως συνεργάτες ενεχυροδανειστηρίου στην Άρτα μετέφεραν με όχημα σε συνεργαζόμενο κατάστημα – ενεχυροδανειστήριο στο Πειραιά μια επιχρυσωμένη σπασμένη ασημένια πρόσοψη αγιογραφίας που απεικόνιζε τον Άγιο Δημήτριο.

Από την εμπεριστατωμένη ερευνά που ενήργησαν οι Αστυνομικοί προέκυψε ότι την εικόνα, είχε αφαιρέσει την 5/2/2013 από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα, ένας 39χρονος ημεδαπός ο οποίος στη συνέχεια την μεταπώλησε στον 30χρονο ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου της περιοχής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η ασημένια πρόσοψη της εικόνας του Αγίου Δημητρίου αποδόθηκε στον εφημέριο του Ναού.

Καταγγελία για ληστεία:

Την 23/02/2013 το βράδυ στον Κατσικά Ιωαννίνων (στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως), όπως καταγγέλθηκε, τρεις (3) άγνωστοι αλλοδαποί δράστες, με χρήση μαχαιριού, αφαίρεσαν από 42χρονο υπήκοο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ, τραυματίζοντάς τον στο αριστερό χέρι.

Παθών νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Συνελήφθησαν τρεις έμποροι ναρκωτικών για εισαγωγή και διακίνηση κάνναβης:

Στο πλαίσιο εξειδικευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν την 23/02/2013 αργά το βράδυ, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι εισήγαγαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς Έλληνες, ηλικίας 30, 26 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Για τη διακίνηση των ναρκωτικών επιστρατεύτηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς χθες αργά το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος, διαπιστώθηκε ότι η καρότσα του ήταν φορτωμένη με μπάλες από τριφύλλι, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη (317) δεμάτων, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (339) κιλών και (818) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε εμπλοκή και άλλου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ηλικίας 26 και 25 ετών), το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής και το οποίο εντοπίστηκε στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
- ποσότητα κάνναβης βάρους (339.818) γραμμαρίων
- δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
- τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
- το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.


ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου