28 Φεβρουαρίου 2013

Δηλώσεις του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΣτα 27,2 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το τεχνικό πρόγραμμα έργων της ΔΕΥΑΙ το οποίο εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης και είναι ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών.

Ο προϋπολογισμός των συνεχιζόμενων έργων φτάνει στα 11,6 εκατομμύρια και των νέων στα 15 εκατομμύρια, ενώ στο 1,8 εκατομμύρια φτάνει ο προϋπολογισμός για νέες μελέτες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε, τα περισσότερα έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, έχουν δηλαδή διασφαλισμένους πόρους.

Με τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται συμπληρώνονται οι υφιστάμενες υποδομές και αντιμετωπίζονται προβλήματα των επόμενων ετών.

Ήδη έχουν πάρει το δρόμο της δημοπράτησης το μεγάλο έργο της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού όπως και το αποχετευτικό Κατσικά. Η δημοπράτηση των έργων θα γίνει στις 14 Μαΐου και αν δεν ανακύψουν προβλήματα με ενστάσεις και προσφυγές τον Σεπτέμβριο θα έχει εγκατασταθεί εργολάβος.

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι ολοκληρώνονται οι συμπληρωματικές εργασίες στο αποχετευτικό Ανατολής και σύντομα θα μπει σε λειτουργία το αντλιοστάσιο ενώ ομαλά εξελίσσεται το έργο στην παραλίμνια ζώνη, το οποίο λύνει προβλήματα πολλών ετών.

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι μετά τα μέτρα που ελήφθησαν αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα στην καταμέτρηση της κατανάλωσης νερού ενώ ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΙ εξετάζει τη λύση της τηλεμετρίας, η οποία θα επιτρέπει την αυτόματη καταγραφή της κατανάλωσης.

Παράλληλα προκηρύσσεται διαγωνισμός ώστε να καταστεί εφικτή η εξόφληση λογαριασμών και μέσω τραπεζών.

Ερωτηθείς ο Δήμαρχος για τη χωματερή της Δουρούτης ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί οι μελέτες για τα συμπληρωματικά έργα ώστε η αποκατάσταση να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Τέλος ερωτηθείς για την κοπή καλαμιών στη λίμνη τόνισε ότι το έργο έχει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και συνεχίζεται κανονικά.


Δηλώσεις του Δημάρχου Φίλιππα Φίλιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου