27 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην "ΠΙΝΔO"

ΣΥΡΙΖΑΑντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισκέφθηκε την Παρασκευή 22/02 τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «ΠΙΝΔΟΣ»., στην έδρα της Διοίκησης. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο βουλευτής και Συντονιστής ΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Κοιν. Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ευ. Αποστόλου, ο βουλευτής του Νομού μας Χρ. Μαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» Γ. Παπαδημητρίου, καθώς και στελέχη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων.

Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο, τον Δ/ντή και μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία του, τα οικονομικά μεγέθη αλλά και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς πτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους, και αφορούν στο μέλλον του Συνεταιρισμού.

Σε θέματα που πιεστικά ζητούν επίλυση, όπως είναι ο δανεισμός και η περαιτέρω δυνατότητα χρηματοδότησης, ο εσωτερικός δανεισμός της Επιχείρησης, αλλά και η καταστροφική άνοδος των τιμών των πρώτων υλών, πετρελαίου και ζωοτροφών που απειλούν πλέον την ίδια την παραγωγική δυνατότητα του πρωτογενούς τομέα. Από την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με έμφαση τονίστηκε και η ανάγκη να βρεθεί λύση για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτείνει ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο στην πρωτογενή παραγωγική δραστηριότητα – στη βάση της οικονομίας των κοινωνικών αναγκών και της αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Βασικές παράμετροι αυτού του οράματος είναι η επαρκής κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας και η δυναμική στήριξη της παραγωγής προϊόντων που μπορούν να έχουν και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Πάνω από όλα όμως χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στο συνεταιριστικό χώρο για να βρει εκείνη τη συνεργατική έκφραση που θα τον μετατρέψει σε ουσιαστικό εκφραστή και υπηρέτη του Έλληνα παραγωγού.


Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην "ΠΙΝΔO"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου