21 Αυγούστου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση


Share Button

ΕΛ.ΑΣ.Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, ο οποίος με έναν ακόμα συνεργό του, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν εκκλησία στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων:


Χθες (20/08/2013) λίγο μετά τα μεσάνυκτα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, έναν 23χρονο ημεδαπό, ενώ αναζητείται και ο 36χρονος ημεδαπός συνεργός του, κατηγορούμενοι για απόπειρα διάρρηξης εκκλησίας στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων.


Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες την 19/08/2013 το βράδυ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και τράπηκαν σε φυγή με δίκυκλο μοτοποδήλατο. Έγιναν όμως αντιληπτοί από κατοίκους του χωριού οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο και τελικά να συλληφθεί από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.


Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 36χρονου συνεργού του.


Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών, που στόχευε ιδιαίτερα σε κλοπές από αποθήκες και θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας:


Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εξαρθρώθηκε σπείρα, η οποία επιδίδονταν στη διάπραξη κλοπών από αποθήκες και θερμοκήπια στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, με λεία κυρίως γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.


Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν, την 19/08/2013 το απόγευμα στον οικισμό «Νεράκια» Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.


Ειδικότερα, την 19/08/2013 το απόγευμα στον οικισμό «Νεράκια» Πρέβεζας, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε θερμοκήπιο – προσωρινό κατάλυμα όπου διέμεναν οι δύο αλλοδαποί, καθώς και σε παρακείμενη αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.


Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, κατά το χρονικό διάστημα από 25/12/2012 έως 16/08/2013, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:

- Στον οικισμό “Ταράνα” Πρέβεζας, αφαίρεσαν από θερμοκήπιο μία ηλεκτροκόλληση και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας (700) ευρώ.

- Επίσης στον ίδιο οικισμό, αφού διέρρηξαν παράθυρο αποθήκης αφαίρεσαν ένα χαρτοκοπτικό μηχάνημα, ένα αλυσοπρίονο, δύο τσεκούρια και διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας (400) ευρώ.


Σημειώνεται επίσης, ότι συνελήφθη και ένας 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε παραχωρήσει το ανωτέρω κατάλυμα στους δύο δράστες και τους απασχολούσε παράνομα σε αγροτικές εργασίες.


Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προκειμένου να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν καθώς και η τυχόν συμμετοχή άλλων ατόμων στη σπείρα.


Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην Πρέβεζα:


Εντοπίστηκαν ακόμη πέντε πλανόδιοι πωλητές, κατά την διάρκεια ελέγχων αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου σε παραλιακές περιοχές της Πρέβεζας.


Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο Βράχο και την Αμμουδιά Πρέβεζας, προσήχθησαν χθες το μεσημέρι πέντε (5) αλλοδαποί μικροπωλητές, τρεις υπήκοοι Σενεγάλης και δύο υπήκοοι Πακιστάν, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα παρεμπορίου που βρέθηκαν στην κατοχή τους, όπως τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, κ.λπ.


Σε βάρος των προσαχθέντων βεβαιώθηκαν ισάριθμες διοικητικές παραβάσεις, για στέρηση άδειας μικροπωλητή. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, στην Κακαβιά Ιωαννίνων:


Συνελήφθησαν, χθες (20/08/2013) αργά το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, στα πλαίσια διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικότητας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 47 και 18 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).


Ειδικότερα, στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς (σημείο εισόδου), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους (18,1) γραμμαρίων, η οποία ήταν τοποθετημένη στα πίσω καθίσματα του οχήματος.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.



ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου