30 Αυγούστου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση


Share Button

ΕΛ.ΑΣ.Χθες νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, σε τρία δημόσια κτίρια στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στα Ιωάννινα, που τελούσαν υπό κατάληψη. Πρόκειται για τρία κτίρια που ανήκουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».


Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Σομαλίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο ένα από τα τρία κτίρια.


Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παράνομης εισόδου στη χώρα.


Μέσα στους υπό κατάληψη χώρους του ενός κτιρίου, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, διακόσια πανό, έντεκα κοντάρια, σημαίες, τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες, ένα μαχαίρι, είδη ρουχισμού και έντυπο υλικό. Στο τρίτο κτίριο, βρέθηκαν δύο ταμειακές μηχανές, που κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.


Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ όλες οι αστυνομικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού και σε συνεννόηση με τους Κρατικούς Φορείς, στους οποίους ανήκουν τα υπό κατάληψη κτίρια.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ τα τρία κτίρια παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο.


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα:


Χθες (29/08/2013) και ώρα 02:50 στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (Περίβλεπτος), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος υπήκοος Αλβανίας και στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 10 και 6 ετών, συγκρούστηκε αρχικά με Δ.Χ. λεωφορείο που οδηγούσε 40χρονος υπήκοος Αλβανίας και στη συνέχεια και με άλλο Δ.Χ. λεωφορείο που οδηγούσε 34χρονος υπήκοος Αλβανίας.


Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 36χρονου οδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και του 10χρονου γιού του, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε ο 6χρονος. Για το δυστύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.


Σύλληψη αλλοδαπού για χρήση πλαστού εγγράφου:


Συνελήφθη την 28/08/2013 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 22χρονος υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστό υπηρεσιακό σημείωμα του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Σύλληψη φυγόποινου:


Συνελήφθη την 28/08/2013 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 46χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.


Σύλληψη ημεδαπού μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών:


Συνελήφθη την 28/08/2013 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 30χρονος ημεδαπός, μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών χαπιών:


Συνελήφθη την 28/08/2013 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 48χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε (49) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή:


Την 28/08/2013 τα ξημερώματα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Συβότων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ένας 31χρονος άνδρας και μία 32χρονη γυναίκα, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από σούπερ μάρκετ στα Σύβοτα, δύο πλαστικά τελάρα.


Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες τις τελευταίες δύο ημέρες είχαν αφαιρέσει από το ίδιο κατάστημα συνολικά (64) τελάρα. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης, για απόπειρα σωματεμπορίας και ληστεία, ύστερα από καταγγελία τριών υπαλλήλων του:


Συνελήφθη, την 28/08/2013 στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα σωματεμπορίας και ληστεία.


Ειδικότερα, την 28/08/2013 το μεσημέρι, τρεις αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 22, 33 και 27 ετών, κατήγγειλαν στην προαναφερόμενη Υπηρεσία ότι, ο 38χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στην πόλη των Ιωαννίνων, στο οποίο εργάζονται ως χορεύτριες, αποπειράθηκε, με τη χρήση και με απειλές σωματικής βίας, να προβεί στην εκμετάλλευση της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους, εκδίδοντάς αυτές επ’ αμοιβή με πελάτες του καταστήματος.


Επίσης, καταγγέλθηκε ότι ο 38χρονος την προηγούμενη ημέρα, αφαίρεσε από την 27χρονη με την απειλή μαχαιριού, το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ και από την 22χρονη την τσάντα με τα προσωπικά της έγγραφα.


Για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου.


Ο 38χρονος στη συνέχεια υπέβαλε έγκληση σε βάρος των τριών γυναικών, οι οποίες συνελήφθησαν, για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και εκβίαση.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.



ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου