26 Αυγούστου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση


Share Button

ΕΛ.ΑΣ.Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου:


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εξιχνιάσθηκε απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 65χρονου ημεδαπού.


Συγκεκριμένα, ο 65χρονος κατήγγειλε την 23/08/2013 ότι, ενώ κατέθεσε την 21/08/2013 το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ, σε λογαριασμό ατόμου, με τον οποίο συμφώνησε μέσω διαδικτύου να του αποστείλει ένα κινητό τηλέφωνο, αυτός δεν του το έστειλε, εξαπατώντας τον.


Ύστερα από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ως δράστης της απάτης φέρεται ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.


Σημειώνεται επίσης, ότι ο δράστης είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.


Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές στα Ιωάννινα:


Συνελήφθησαν, την 23/08/2013 τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 32, 29 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας διάρρηξης περιπτέρου, αντίστασης και κλοπής μοτοποδηλάτου.


Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, ο 32χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς τη στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει περίπτερο στα Ιωάννινα, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.


Παράλληλα, πίσω από το χώρο του περιπτέρου, εντοπίστηκαν ο 29χρονος και ο 34χρονος, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, που είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την οδό Ανεξαρτησίας στα Ιωάννινα και ανέμεναν ως απλοί συνεργοί του 32χρονου.


Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ το δίκυκλο μοτοποδήλατο αποδόθηκε στον κάτοχό του.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας:


Εξιχνιάστηκαν άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Κλοπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, τρεις υποθέσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την 22/08/2013 το απόγευμα στον Κόμβο Αγγέλη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Κλοπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί Ρομά (ένας 35χρονος άντρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 43 και 34 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.


Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα χρυσά κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.


Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι τρείς δράστες, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:

- Πρωινές ώρες της 22/08/2013 στην Ανέζα Άρτας, αφού μπήκαν σε οικία από ανασφάλιστη πόρτα, 85χρονης ημεδαπής, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

- Πρωινές ώρες της 21/08/2013 στη Φτέρη Κεντρικού Άρτας, εισήλθαν σε οικία 70χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα, αξίας 20.000 ευρώ.

- Μεσημεριανές ώρες της 21/08/2013 στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα εισήλθαν σε οικία 64χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα και ασημένια νομίσματα, συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.


Οι δράστες από την παραπάνω εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (37.000) ευρώ.


Το ανωτέρω όχημα και τα κοσμήματα κατασχέθηκαν, ενώ μέρος των κοσμημάτων αποδόθηκαν στους παθόντες έπειτα από αναγνώριση αυτών.


Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, προκειμένου να εξακριβωθεί σε πόσες ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών συμμετείχαν καθώς και η τυχόν συμμετοχή άλλων ατόμων.



ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου