23 Ιουλίου 2014

Καταγγελία της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ Ιωαννίνων


Π.Α.Μ.Ε.Καταγγέλλουμε την προσπάθεια συνδικαλιστικής δίωξης του στελέχους του ΠΑΜΕ, Γιώργου Πρέντζα, (νοσηλευτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, εκλεγμένου στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων, στη ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ) και κατά των εργαζομένων του γραφείου προσωπικού του νοσοκομείου.


Τη δίωξη ζητούν στελέχη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας και της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ στο νοσοκομείο , που κατέθεσαν αναφορά στη Διοίκηση του νοσοκομείου ισχυριζόμενοι ότι οι παραπάνω αποκάλυψαν δήθεν «προσωπικά τους δεδομένα». Δηλαδή ότι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου αναφέρθηκε ότι οι συγκεκριμένες εργαζόμενες κατέθεσαν το φύλλο αυτοαξιολόγησης τους και ότι αυτό έγινε δήθεν με στόχο το «λιντσάρισμά» τους.


Με ψευδή στοιχεία, χυδαίο λόγο και αξιοποιώντας και τις θέσεις τους στο νοσοκομείο (προϊστάμενες) προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το σύνολο των εργαζομένων και ειδικά τους νοσηλευτές. Οι ίδιες άλλωστε ανακοίνωσαν και μάλιστα «παρότρυναν» και άλλους εργαζόμενους να καταθέσουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησής τους. Και αυτό την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δίνει τη μάχη ενάντια στη διαδικασία αξιολόγησης, με όρους μαζικής απειθαρχίας.


Επιδιώκουν να κάμψουν τον αγώνα των εργαζόμενων, που δεν γίνεται με στόχο να γίνει μια «άλλη» αξιολόγηση που θα υπηρετεί τους ίδιους στόχους. Αλλά ενάντια στην αξιολόγηση ως εργαλείο ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών (σχολεία, παιδικοί σταθμοί κλπ) ως επιχειρήσεις Α.Ε. Σε αυτή την περίοδο λοιπόν που κυβέρνηση και Ε.Ε. εντείνουν την πολιτική του «νόμος και τάξη», έχουν πολύτιμους συμπαραστάτες τους, για άλλη μία φορά, το σύμβουλο του κράτους (ΕΝΕ) και τον κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό με τα διάφορα πρόσωπά του (ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ, ΠΑΣΥΝΟ κλπ).


Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο και σε όλο το δημόσιο τομέα γιατί αφορά το δικαίωμα του λαού για δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα.


Δεν θα περάσει η συγκεκριμένη προσπάθεια τρομοκράτησης, καταστολής και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, που αποτελεί έκφραση της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση και μέσα από τον νέο νόμο για τον συνδικαλισμό.


Τώρα είναι ακόμη πιο αναγκαίο να απομονωθεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός (παλιός και νέος). Να ανασυνταχτεί το εργατικό κίνημα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να δυναμώσει η συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους από τα λαϊκά στρώματα ενάντια στον κοινό εχθρό όλων μας τα μονοπώλια και τους πολιτικούς υπηρέτες τους.


Κανένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο να μη φοβηθεί, να μην υποχωρήσει.


Να αποσυρθεί η ψευδής αναφορά


Καλούμε τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταγγείλουν την προσπάθεια δίωξης, να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.


Να ληφθούν άμεσα μέτρα συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης ενάντια στην αξιολόγηση, τον προωθούμενο νόμο για τον συνδικαλισμό, το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης- Ε.Ε.- μονοπωλίων.



Καταγγελία της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου