29 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Μ. Κασσή για το θέμα του αρδευτικού στο Νεοχώρι Ιωαννίνων


ΠΑΣΟΚΟ Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μ. Κασσής, με αφορμή τη μη λειτουργία του Αρδευτικού του Νεοχωρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η ανευθυνότητα και η υποκρισία της Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, δυστυχώς οδήγησαν στην απώλεια άλλης μιας καλλιεργητικής περιόδου.


Το αρδευτικό του Λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νεοχωρίου, που καλύπτει πολλά στρέμματα καλλιεργειών, δεν δόθηκε προς χρήση στους αγρότες, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις και δημόσιες δεσμεύσεις της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη προσωπικά.


Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης, προεκλογικά δήλωνε – με περισσό θράσος εκ του αποτελέσματος- πως «από την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, θα τεθεί σε λειτουργία το Αρδευτικό έργο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων» και πως «με εγγυήσεις της Περιφέρειας, βρέθηκαν λύσεις με την Ανάδοχο εταιρία και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες».


Και διερωτάται κάποιος: εφόσον ολοκληρώθηκαν οι εργασίες , κ. Καχριμάνη, και όλα βαίνουν καλώς, για ποιο λόγο δεν έχει δοθεί το έργο σε λειτουργία;


Προφανώς το μόνο που ενδιέφερε τον κ. Περιφερειάρχη ήταν η υφαρπαγή της ψήφου με ψέματα και όχι το άγχος των αγροτών για το εισόδημά τους.


Όμως, ούτε οι επικοινωνιακές φωτογραφίσεις, ούτε οι ψεύτικες υποσχέσεις κρατάνε πολύ και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανευθυνότητα.


Στα λόγια η Περιφέρεια μιλά για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά στην πράξη τον απαξιώνουν καθημερινά, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αδιαφορία.


Σημασία έχει ότι για άλλη μια χρονιά οι αγρότες δεν μπόρεσαν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμο εισόδημα, κάνοντας τον επερχόμενο χειμώνα ,για ακόμα μια φορά, ιδιαίτερα δύσκολο.»



Ανακοίνωση Μ. Κασσή για το θέμα του αρδευτικού στο Νεοχώρι Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου