5 Ιουλίου 2014

Ερώτηση Μ. Κασσή για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το Π.Δ της Παμβώτιδας


ΠΑΣΟΚΕπίκαιρη ερώτηση για το θέμα του ρυθμιστικού σχεδίου αλλά και του Προεδρικού Διατάγματος της Παμβώτιδας, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής.

Αναλυτικά η ερώτηση


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Περιβάλλοντος ,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη

Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


ΘΕΜΑ « Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων και Π.Δ για την Λίμνη Παμβώτιδα»


Κύριοι Υπουργοί


Το Ρυθμιστικό Σχέδιο για το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, παρόλο που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της πόλης και γενικότερα της περιοχής που περιβάλλει τη Λίμνη Παμβώτιδα, εντούτοις έχει καταντήσει σαν το « γεφύρι της Άρτας».


Το Ρυθμιστικό Σχέδιο, μαζί με το επίσης μεγάλης σημαίας για τα Γιάννενα Προεδρικό Διάταγμα της Παμβώτιδας, αναβάλλονται συνέχεια και ενώ θα μπορούσαν να έρθουν στη Βουλή, έστω ως τροπολογία, βλέπουμε πως θα εγκριθεί με τις υπουργικές αποφάσεις έγκρισης των αναθεωρημένων Περιφερειακών Σχεδίων.


Αυτό σημαίνει πως μπορεί η όλη υπόθεση να πάει ακόμα πιο πίσω, αφήνοντας πολλά προβλήματα που ζητούν λύση να εκκρεμούν.


Δεν είναι δυνατόν το 2014 να μην μπορεί να δοθεί μια λύση έτσι ώστε να εφαρμοστεί ένα σχέδιο που θα μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στα Γιάννενα.


Τα Γιάννενα μένουν «στάσιμα» όσο μένει στάσιμο το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου και του ΠΔ της Λίμνης Παμβώτιδας. Τόσα χρόνια μερικοί, που όψιμα κόπτονται, αδρανούσαν βρίσκοντας διάφορες δικαιολογείς περί επικαιροποίησης λες και απευθύνονται σε λωτοφάγους…


Το Ρυθμιστικό Σχέδιο στα Γιάννενα πρέπει να προχωρήσει άμεσα μαζί με το Π.Δ. για τη Λίμνη και να είναι φιλικά στο περιβάλλον, προστατεύοντας το σπάνιο οικοσύστημα της Παμβώτιδας αλλά, ταυτόχρονα, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, ως ένα εργαλείο για ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.


Ερωτούνται οι Υπουργοί


  1. Για ποιο λόγο τόσα χρόνια καθυστερεί το Ρ.Σ. των Ιωαννίνων και το Π.Δ. για τη λίμνη Παμβώτιδα;

  2. Πότε έχει προγραμματιστεί να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο αλλά και το ΠΔ για την λίμνη ;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ



Ερώτηση Μ. Κασσή για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το Π.Δ της Παμβώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου