17 Ιουλίου 2014

Έγκριση δαπανών για την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη


Δημαρχείο ΙωαννίνωνΤη διάθεση του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προκειμένου να καλυφθεί η συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη.


Η συμμετοχή ορίζεται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και ο Δήμος θα κάνει τα άκρως απαραίτητα.


Αυτά συνοψίζονται στην εξέδρα που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία, το στολισμό, τη μικροφωνική και την αγορά ενός σταυρού ευλογίας που θα αποτελεί το δώρο του Δήμου στον Μητροπολίτη Μάξιμο.


Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, υπογραμμίζοντας ότι η εποχή που διανύουμε και η οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι, δεν επιτρέπουν περιττές δαπάνες. Ο Δήμος περιορίζεται στα άκρως απαραίτητα και στα ελάχιστα που προκύπτουν από το πρωτόκολλο εθιμοτυπίας.


Θετική ψήφο στην έγκριση των δαπανών έδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας τόνισε ότι η τελετή ενθρόνισης θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατό πιο λιτά.


Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τασούλας έδωσε λευκή ψήφο σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία θρησκευτική τελετή που θα έπρεπε να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της εκκλησίας και τόνισε την ανάγκη διαχωρισμού κράτους εκκλησίας.


Την εισήγηση καταψήφισε ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ Στέφανος Σκοπούλης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία τελετή που είναι έξω από την ευθύνη του Δήμου.



Έγκριση δαπανών για την τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου