26 Μαρτίου 2013

"Αθεράπευτοι": Ρεσιτάλ βιολιού και πιάνου στα Παλαιά Σφαγεία

ΑθεράπευτοιΗ Μουσική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ», σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει ένα ρεσιτάλ βιολιού και πιάνου, με έργα Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Robert Schumann και Eugene Ysaye. Σολίστ η Grijda – Λυδία Σπύρη. Τη συνοδεύει, στο πιάνο, η Αλεξάνδρα Κομνηνού. Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων, στις 8:30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.


Η Grijda – Λυδία Σπύρη ξεκίνησε βιολί και πιάνο σε ηλικία 5 χρονών με δάσκαλο τον πατέρα της. Σε ηλικία 10 χρονών έπαιξε για πρώτη φορά ως σολίστας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Τσακάλωφ στα Ιωάννινα. Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες στην Ελλάδα (Ιωάννινα, Κέρκυρα, Αθήνα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και αλλού) και στο εξωτερικό (Τουρκία, Αλβανία, Ιταλία).


Έχει πάρει μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και διακρίθηκε πολλές φορές, με πρώτα βραβεία στο βιολί και στο πιάνο. Παράλληλα με το βιολί έχει δίπλωμα στο πιάνο και στη βυζαντινή μουσική. Από το 2008 σπουδάζει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση-βιολί, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Σπύρου Γκικόντη και παίρνει πτυχίο φέτος τον Ιούνιο.


Με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει πραγματοποιήσεις πολλές συναυλίες, όπως το 2008 στη Βενετία της Ιταλίας, το 2010 στο Μέγαρο Μουσικής με το Ιόνιο Κουαρτέτο και την Ορχήστρα του ΤΜΣ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, καθώς και το 2011 στη Σικελία για το Mediterranean Festival.



"Αθεράπευτοι": Ρεσιτάλ βιολιού και πιάνου στα Παλαιά Σφαγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου