24 Ιουλίου 2013

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων


Share Button

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΤο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στη συνεδρίαση της 22/07/2013, με αφορμή την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, της 23/07/2013, και τις διαρκείς κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας και της Τεχνικής εκπαίδευσης, αποφάσισε ομόφωνα:

- Να εκφράσει την συμπαράστασή του στους αγώνες της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

- Θεωρεί ότι τα προωθούμενα μέτρα διαθεσιμότητας – απόλυσης 2.500 εκπαιδευτικών της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με κατάργηση δυναμικών τμημάτων – ειδικοτήτων αποδυναμώνουν πλήρως το σύστημα της Δημόσιας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και στερούν από την τοπική οικονομία πολύτιμο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

- Τα μέτρα αυτά ενισχύουν ουσιαστικά τον ιδιωτικό τομέα της Επαγγελματικής – Τεχνικής εκπαίδευσης και θα επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς των ενδιαφερόμενων μαθητών.

- Πολύτιμες δομές κτιριακές και εργαστηριακές που δημιουργήθηκαν με δημόσιες δαπάνες τίθενται αυτόματα σε αχρηστία, με ορατό το ενδεχόμενο να αποδοθούν σε ιδιωτικά ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, αντί πινακίου φακής.

- Θεωρεί τέλος ότι η διαφαινόμενη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, συνολικά, είναι το πιο εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα μας. Οι εμπνευστές της δυστυχώς αγνοούν την ρήση του Σωκράτη: «Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ’ αγαθά φέρει».



Στο πλευρό των εκπαιδευτικών το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου