29 Ιουλίου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση


Share Button

ΕΛ.ΑΣ.Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα:


Την 26/07/2013 το απόγευμα στο 156ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Χαλκιάδες), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 44χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό του 34χρονου. Για το δυστύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.


Παράσυρση ημεδαπού με σοβαρό τραυματισμό:


Την 26/07/2013 το βράδυ στο Καναλλάκι Πρέβεζας, επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 75χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 77χρονο ημεδαπό, που κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του πεζού. Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.


Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε σπίτια σε διάφορες περιοχές του Νομού Άρτας:


Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, οργανωμένη σπείρα, τα μέλη της οποίας είχαν πραγματοποιήσει σωρεία κλοπών σε σπίτια σε διάφορα χωριά της Άρτας κατά το τελευταίο οκτάμηνο.


Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων μελών της συμμορίας (πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 25,29,34 και 33 ετών) ενώ διευκρινίστηκαν οι ρόλοι τους και τα μέλη που τοποθετούνται στον εκτελεστικό πυρήνα – βραχίονα της οργάνωσης. Παράλληλα, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω δύο από τα μέλη της σπείρας, τη στιγμή που μετέφεραν κλοπιμαία κρυμμένα σε αυτοκίνητο, με σκοπό να τα πουλήσουν στην Αλβανία.


Πρόκειται για κλοπές που έγιναν σε σπίτια με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο μεθόδου και δράσης, με στόχο την αφαίρεση χρυσαφικών και τιμαλφών, τα οποία στη συνέχεια οι δράστες μετέφεραν και μεταπωλούσαν στην Αλβανία. Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι αφού ενεργούσαν προσεκτική αυτοψία και κατόπτευαν το στόχο τους, επέλεγαν σπίτια από τα οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους και εισέρχονταν σε αυτά από σημεία και αγροτικούς δρόμους με περιορισμένη κίνηση, ώστε να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί από μάρτυρες.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, προχθές (24-07-2013) το απόγευμα στην Εθνική Οδό Άρτας – Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, εντόπισαν και ακινητοποίησαν δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν δύο (2) μέλη της σπείρας, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 29 ετών.


Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο της μηχανής του αυτοκινήτου, κοσμήματα και χρυσαφικά την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν ενώ οι δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.


Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιασθεί δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών, που οι δράστες είχαν διαπράξει, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, σε σπίτια σε διάφορα χωριά της Άρτας ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις (220.000) ευρώ.


Τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν οι δράστες, κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και απόκρυψης κλοπιμαίων, ενώ πολλά από τα κοσμήματα που βρέθηκαν, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.


Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τις κλοπές ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης.


Τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου:


Την 25/07/2013 το μεσημέρι, στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς (Περίβλεπτος), δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από 26χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Φορτηγό (αγροτικό μηχάνημα) οδηγούμενο από 38χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.


Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών:


Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 25/07/2013 το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στην ευρύτερη περιοχή του Γλυκόριζου Άρτας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 28χρονος Έλληνας, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης.


Αναλυτικότερα, οι παραπάνω δράστες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών και συγκεκριμένα τη στιγμή που ο 37χρονος αλλοδαπός αποπειράθηκε να πουλήσει ποσότητα ηρωίνης στον 28χρονο.


Μετά από διενέργεια ελέγχου στον 37χρονο δράστη, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (15,1) γραμμαρίων, την οποία είχε κρυμμένη μέσα σε παπούτσι.


Επιπλέον, από τον 37χρονο κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (3000) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών.


Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.


Οι αστυνομικές έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.



ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου