27 Ιουνίου 2014

Ερώτηση του Μ. Κασσή για το «Βοήθεια στο Σπίτι»


«Επίκαιρη ερώτηση του κ. Μιχάλη Κασσή αναφορικά με τα προβλήματα του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»»


ΠΑΣΟΚΟ βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Α. Ντινόπουλο και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτση, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως η καθυστέρηση των δεδουλευμένων αλλά και η παράταση του προγράμματος.


Αναλυτικά η ερώτηση:


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Εσωτερικών, κ. Α. Ντινόπουλο

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γ. Βρούτση


Θέμα: Καθυστέρηση δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Κύριοι Υπουργοί,


Συμφώνα με πρόσφατη επιστολή των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση αποστολής των ανάλογων χρηματικών ποσών από τα συναρμόδια υπουργεία , τα οποία απαιτούνται για την καταβολή της μισθοδοσίας των ατόμων που ασχολούνται σε αυτό, ενώ σύμφωνα με την τροπολογία 828/6-20/09/13, παρατείνεται η περίοδος λειτουργίας του  από 1/10/2013 έως και 30/9/2014.

Έχουν διανυθεί ήδη τα 3/4 αυτής της παράτασης και ακόμη αναμένουν την ολοκλήρωση των  διαδικασιών  και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης.


Το γεγονός αυτό , ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή της οικονομικής δυσπραγίας και οικονομικής ύφεσης, δημιούργησε προβλήματα οικονομικής επιβίωσης σε 3.600 εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι να  μη μπορούν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για αυτούς και τις οικογένειες τους .


Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν επί 6 έως 9 μήνες  απλήρωτοι, προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος .

Η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος του υπάρχοντος προσωπικού μέσω συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι κάτι που πρέπει άμεσα να εξετάσετε.


Ερωτώνται οι Υπουργοί


1)Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους υπάλληλους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»;

2) Σκοπεύετε να συνεχίσετε το πρόργαμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» , κρατώντας το υπάρχον προσωπικό και για την επομένη περίοδο;


26 Ιουνίου 2014


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ



Ερώτηση του Μ. Κασσή για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου