23 Ιουνίου 2014

Δήλωση Μιχ. Κασσή για την Ιόνια Οδό στην Πέρδικα


ΠΑΣΟΚΟ βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής επισκέφτηκε την 19/6/2014 μαζί με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το εργοτάξιο της Ιόνιας οδού στην περιοχή της Πέρδικας και συμμετείχε σε σύσκεψη με την ανάδοχο εταιρία και την υπηρεσία, κατά την οποία οποία ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου.


 


Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης και ενημέρωσης που έλαβε προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα επισκέφτηκα με τον αρμόδιο Υπουργό το εργοτάξιο της Ιόνιας οδού στην Πέρδικα και διαπίστωσα, μετά και από ενημέρωση των αρμοδίων, πως το έργο είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλο του το μήκος και ιδιαίτερα στο κομμάτι των Ιωαννίνων, καθώς οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις έχουν ξεπεραστεί. Μάλιστα είναι εφικτός ο στόχος περάτωσης του έργου στο τέλος του 2015, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.


Σχετικά με τον δρόμο που θα συνδέει την Ιόνια Οδό με την Κακαβιά ,ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή τμημάτων του δρόμου με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αναφορικά με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, που το προηγούμενο διάστημα ήταν σε απραξία, ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και φαίνεται εφικτό να ολοκληρωθεί και αυτό το έργο στο τέλος του 2015.


Για τον Ε-65, που θα συνδέει την Καλαμπάκα με την Εγνατία Οδό, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις έτσι ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν ποιο σύντομα.


Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, και σχετίζεται με την ανακοίνωση του Υπουργού για την κατασκευή του Κόμβου εισόδου-εξόδου μετά τη γέφυρα του Αράχθου και πριν την σήραγγα του Δρίσκου, εκεί όπου η Εγνατία συναντά την παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων Θεσσαλονίκης. Για αυτό το θέμα αγωνίστηκα από την εποχή που ήμουν δήμαρχος Περάματος και σήμερα δίνεται οριστική λύση.


Η λύση αυτή θα συμβάλει στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής καθώς θα λειτουργήσει η υφιστάμενη Εθνική Οδός ως παρακαμπτήρια της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και του Νοτιοανατολικού Λεκανοπεδίου. Επίσης με την υιοθέτηση της λύσης αυτής θα έχουμε καλύτερη σύνδεση με την Αλβανία, με το αεροδρόμιο το οποίο θα δέχεται πλέον και διεθνείς πτήσεις, αλλά και με την βιομηχανική περιοχή, αποφεύγοντας το κέντρο της πόλης.»



Δήλωση Μιχ. Κασσή για την Ιόνια Οδό στην Πέρδικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου