27 Ιουνίου 2014

ΤΕΙ Ηπείρου: «Τοποθέτηση στο ΤΕΙ Ηπείρου υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα


«Τοποθέτηση στο ΤΕΙ Ηπείρου υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή του Ν. 4172/2013».
Σχετ.: Το με αρίθμ. πρωτ. ΠΠ./300/17-06-2014 έγγραφό μας.


ΤΕΙ ΗπείρουΑξιότιμε κύριες Υπουργέ,


με το υπ’αριθμ. πρωτ. 162985/Η/30-10-2013 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ μας ζητήθηκε η υποβολή κατά σειρά προτεραιότητας των θέσεων διοικητικών υπαλλήλων που αιτείται το Ίδρυμά μας προς πλήρωση, με τη διαδικασίας της διρδυματικής κινητικότητας υπαλλήλων ΑΕΙ. Σε απάντηση αποστείλαμε το με αριθ. πρωτ. Φ.7/6296/07-11-2013 έγγραφό μας, δια του οποίου αιτούμασταν την πλήρωση 40 θέσεων και προσδιορίζαμε επ’ ακριβώς τον κλάδο/ειδικότητα, τον τόπο τοποθέτησης και την περιγραφή έκαστης θέσης.


Άρτα, 26 / 06 / 2014

Αριθ. Πρωτ.: ΠΠ/321


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΣτην υπ’ αριθμ. 12/2014 ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 1570, τ,Β ’ , 16/06/2014) και χωρίς να έχει προηγηθεί ερώτημα για τη διατύπωση γνώμης προς το ΤΕΙ Ηπείρου ή τουλάχιστον ενημέρωση του Ιδρύματος, προβλέπεται η κάλυψη 10 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων για το ΤΕΙ Ηπείρου (4 θέσεων ΥΕ/Επιμελητών και 6 θέσεων ΔΕ/Διοικητικού) στα Ιωάννινα.


Δεδομένου ότι:


  1. η έδρα του ΤΕΙ Ηπείρου είναι στην Άρτα, στα δε Ιωάννινα στεγάζονται μόνο τρία από τα οχτώ τμήματά του,

  2.  στο παράρτημα Ιωαννίνων του ΤΕΙ Ηπείρου υπηρετούν ήδη 15 διοικητικοί υπάλληλοι, με προβλεπόμενες 15 θέσεις στο οργανόγραμμα μας, και

  3.  οι κύριες ελλείψεις του Ιδρύματος σε διοικητικό προσωπικό εντοπίζονται στην έδρα του (Άρτα), όπου στεγάζονται οι κεντρικές του υπηρεσίες, σας αποστείλαμε στις 17/06/2014 το ως άνω σχετικό έγγραφό μας με το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον», ώστε να προβείτε στην διόρθωση του τόπου τοποθέτησης των εν λόγω υπαλλήλων, σε περιφερειακή ενότητα Άρτας αντί Τα>αννίνων,. όπως αναγράφονταν στο σχετικό ΦΕΚ.

Δυστυχώς όμως και παρά τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος, μέχρι σήμερα δεν έχουμε διαπιστώσει ότι δόθηκε λύση. Είμαστε δε υποχρεωμένοι να σας γνωρίσουμε ότι το ΤΕΙ Ηπείρου δεν είναι διατεθειμένο να προσλάβει επιπλέον διοικητικούς υπαλλήλους στα Ιωάννινα, καθ’ υπέρβαση του οργανογράμματος

του, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν κενές θέσεις διοικητικού προσωπικού στην έδρα του Ιδρύματος, παρόλο που κατανοούμε απόλυτα την αγωνία των υπαλλήλων ΑΕΙ που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.


Είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς προσωπικά συμμερίζεστε τη θέση μας, ότι είναι εντελώς ανορθολογικό, αν όχι προκλητικό για τη χειμαζόμενη σήμερα από την οικονομική κρίση ελληνική κοινωνία, να διατηρεί το Ίδρυμα μας υπεράριθμους υπαλλήλους σε μια περιφερειακή του υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν διαπιστωμένες οργανικές ελλείψεις προσωπικού στην έδρα του.


Παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας ενέργειες.


Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου


Γλαβάς Ευριπίδης

Καθηγητής



ΤΕΙ Ηπείρου: «Τοποθέτηση στο ΤΕΙ Ηπείρου υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου