19 Ιουνίου 2014

Είμαστε όλοι θύματα του ΟΑΕΕ




Γράφει ο Paratiritis
www.facebook.com/paratiritisa & www.twitter.com/paratiritisgr


Αφού η ελληνική κοινωνία έζησε όλες τις επαναστατικές και αντικοινωνικές φαντασιώσεις της, (είμαστε όλοι καθαρίστριες, είμαστε όλοι πακιστανοί, είμαστε όλοι μετανάστες κ.λ.π.) ήρθε η ώρα να συζητήσει κάποια στιγμή μια αδιανόητη αδικία που συμβαίνει δίπλα μας, γύρω μας, χιλιάδες φορές τη μέρα και κανείς δεν συγκινείται, κανείς δεν αντιδρά, κανένας φορέας δεν συμπαρίσταται, καμία ΜΚΟ δεν αναλαμβάνει δράση (δεν επιδοτούνται αυτά μάλλον, έτσι;).


Μόνο κάποια μικρά κόμματα (πολιτικές δυνάμεις στην κλίματα κάτω του 1%) έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με το θέμα, όχι τόσο για να αναδείξουν το ζήτημα πολιτικά, αλλά κυρίως για κομματική εκμετάλλευση, για να ψαρέψουν ψήφους διαμαρτυρίας… Φαινόμενα πολύ γνωστά στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…


Ο λόγος για τα κοινωνικά και προσωπικά δράματα και τις οικονομικές καταστροφές επιχειρήσεων και επαγγελματιών, και ως εκ τούτου ατόμων και οικογενειών που προκαλεί το απατηλό ασφαλιστικό σύστημα των ελευθεροεπαγγελματιών.


Το διαχρονικά ανίκανο και μονίμως βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας, αντί να δημιουργήσει σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με δικαιοσύνη ανθρωπιά και αλληλεγγύη, το οποίο να υπηρετεί το σκοπό του με ήθος και ποιότητα υπηρεσιών, κατάφερε να φτιάξει μια λερναία ύδρα, η οποία κινείται στις παρακάτω κυρίως κατευθύνσεις:




  • Πρώτο: ΛΗΣΤΕΥΕΙ κυριολεκτικά τους ασφαλισμένους του, καθορίζοντας μονομερώς τερατώδεις κυριολεκτικά εισφορές των υπόχρεων (π.χ. ασφαλισμένος 20ετίας, χρεώνεται σήμερα πάνω από 600 Ευρώ το μήνα)


  • Δεύτερο: Αδιαφορεί για την πραγματική κατάσταση των επιχειρήσεων και της οικονομίας: Δεν δέχεται ότι οι επιχειρήσεις (ελευθεροεπαγγελματίες) μπορεί να ΜΗΝ έχουν κέρδη και επιμένει να τους χρεώνει τα παραπάνω ασύλληπτα ποσά ακόμα και όταν δεν έχουν κέρδη ή τζίρο


  • Τρίτο: Τοκίζει με ποσοστά … μεσαιωνικού τοκογλύφου τα τυχόν οφειλόμενα ποσά (διψήφια επιτόκια!) – πράγμα που αν το έκανε πολίτης, θα συλλαμβάνονταν αμέσως για τοκογλυφία (ποινικό αδίκημα!)


  • Τέταρτο: Εκβιάζει τα μέλη μέσω της «Ασφαλιστικής Ενημερότητας», όπου αν οφείλεις έστω και ένα Ευρώ, σου μπλοκάρει την οποιαδήποτε δοσοληψία αλλά και δικαιοπραξία ή συναλλαγή με το δημόσιο τομέα


  • Πέμπτο: Σαν καλός «εκβιαστής τοκογλύφος» παύει αμέσως να σου παρέχει υπηρεσίες υγείας (το θεσμικό ρόλο του δηλαδή, για τον οποίο είναι και συνταγματικά υποχρεωμένος) και συνεχίζει να σου τις χρεώνει κανονικά παρόλο που δες τις παρέχει, και να τον επιβαρύνει και με τοκογλυφικούς τόκους και προσαυξήσεις! Με επιτόκια που επίσης μονομερώς καθορίζει φυσικά!


Και ενώ συμπεριφέρεται στον ατυχή πολίτη που έπεσε στα χέρια του επειδή θέλησε κάποτε να ιδρύσει μια επιχείρηση, δηλαδή να δώσει δουλειά και να πληρώσει φόρους στο δημόσιο, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ, ταυτόχρονα:



  • Στελεχώνεται στα Δ.Σ. από παιδιά του κομματικού σωλήνα – golden boys, συνήθως αποτυχόντες βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την υγιή επιχειρηματικότητα και συνήθως δεν έχουν βγάλει και κανα Ευρώ ποτέ – σε κάθε περίπτωση άσχετους με την αγορά και τις επιχειρήσεις.

  • Δεν λογοδοτεί σε καμιά δημόσια ή άλλη αρχή και θεσμό για πράξεις ή παραλείψεις.

  • Δεν πληροφορεί το κοινό δηλαδή τους μελλοντικούς δικαιούχους, τι κάνει με τα κεφάλαια που διαχειρίζεται, δηλαδή τι τα κάνει και πως επενδύει / επαυξάνει και διασφαλίζει τα κεφάλαια των ασφαλισμένων του, πράγμα που είναι η βασική αποστολή του.

  • Πολύ εύκολα, για το παραμικρό χρέος σε προσάγει σιδηροδέσμιο με χειροπέδες στα δικαστήρια με την ποινική διαδικασία, ως απατεώνα και κακοποιό, ποινικοποιώντας την επιχειρηματικότητα, πράγμα εντελώς απαράδεκτο σε κάθε πολιτισμένη χώρα! Πρόκειται για προφανή εκβιασμό του τύπου, «άσε τα παιδιά σου νηστικά, αλλιώς σου βάζω χειροπέδες»


Με λίγα λόγια, είναι ακόμα ένα παράδειγμα αναλγησίας, εκμετάλλευσης των πολιτών και ανικανότητας εκτέλεσης της αποστολής του οργανισμού, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες, συνθλίβει κυριολεκτικά, φυσικά και ηθικά τον οποιοδήποτε άτυχο δεν μπορεί για τον άλφα ή βήτα λόγο να πληρώσει τα βαρύτατα και παράλογα χαράτσια του.


Αυτή η …σφηκοφωλιά της εκμετάλλευσης, δεν βρήκε δυο λόγια να πει στον χειμαζόμενο από την κρίση λαό μας, όταν οι πολιτικοί με μεγάλη ευκολία τα προηγούμενα χρόνια λεηλατούσαν τα αποθεματικά κεφάλαια (π.χ. ενδεικτικά και μόνο, υπόθεση δομημένα ομόλογα), διόριζαν αργόσχολους και αργόμισθους και ειδικότερα όταν το εγκληματικό PSI το δήθεν “κούρεμα” των ομολόγων που έσωσε ξένους τραπεζίτες κατέστρεψε τα αποθεματικά του ταμείου και άλλων φορέων, όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια, επιμελητήρια, εκτός τους ιδιώτες ομολογιούχους, τους οποίους ισωπέδωσε κυριολετικά!


Τα προηγούμενα χρόνια τα δράματα που προκαλούσε αυτός ο καταστροφικός οργανισμός, περνούσαν στα «ψιλά» ή ακόμα χειρότερα, τα λίγα τότε θύματα διαπομπεύονταν ως άλλοι λωποδύτες, καθώς η κυρίαρχη προπαγάνδα του συστήματος τους εξίσωνε με κοινούς απατεώνες, οπότε, στη συλλογική συνείδηση ήταν κάτι σαν δίκαιη τιμωρία η επιχειρηματική και φυσική εξόντωση τους από τους (νόμιμους) τοκογλύφους.


Σήμερα, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης όλων των εποχών και σε διάρκεια και σε μέγεθος, υπάρχουν πια πάνω από 400.000 «ασφαλισμένοι» οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις τερατώδεις χρεώσεις (σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού) και απειλούνται με κατασχέσεις περιουσίας αλλά και φυσική εξόντωση είτε μέσω της φυλάκισης είτε μέσω της στέρησης των υπηρεσιών υγείας.


Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 400.000 συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους και να πεθάνουν φυλακισμένοι και χρεωμένοι σε κάποιο μπουντρούμι του ελληνικού δικαστικού συστήματος καθώς το «κράτος της μεγάλης σοβιετίας» αποφάσισε ότι «τόσα του λείπουν», άσχετα αν μπορείς να τα δώσεις ή όχι, ενώ δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα σαν αντάλλαγμα – είναι γνωστές οι άθλιες παροχές υγείας στους δικαιούχους αλλά και οι συντάξεις πείνας που δίνει το σύστημα αυτό!


Αν μάλιστα βάλει κανείς στην εξίσωση και τις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών οι οποίοι το μόνο έγκλημα που έκαναν ήταν να επιμένουν να διατηρούν επιχείρηση εν μέσω οικονομικής κρίσης για την οποία στο ελάχιστο δεν ευθύνονται οι ίδιοι, τότε ο αριθμός ανεβαίνει σε πάνω από 1.500.000 ανθρώπους που πλήττονται και αν δεν γίνει κάτι πολύ σύντομα, θα μιλάμε για πραγματική γενοκτονία, ή ακόμα και πολιτική φυσικής εξόντωσης!


Μπροστά σε αυτή την εν δυνάμει κοινωνική βόμβα, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κωφεύει! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εθελοτυφλεί, κανείς δεν δικαιούται να νίπτει τας χείρας του, καλυμμένος πίσω από παχυλές αμοιβές, είτε αδιαφορώντας καθώς δεν πλήττεται άμεσα ο ίδιος.


Αν δεν γίνει άμεσα ριζική και ουσιαστική αναδιοργάνωση του ληστρικού αυτού συστήματος, αν δεν γίνει πάγωμα των οφειλών με ταυτόχρονη διαγραφή όλων των μη νόμιμων απαιτήσεων, δηλαδή των υπηρεσιών που δεν παρασχέθηκαν, των τοκογλυφικών επιτοκίων & προσαυξήσεων, τότε θα μιλάμε για μια καταστροφή άνευ προηγουμένου, που όλα τα προηγούμενα δεινά που έχει περάσει η χώρα μας, θα μοιάζουν μηδαμινά μπροστά του!


Αν παράλληλα δεν δοθεί η δυνατότητα ουσιαστικού διακανονισμού, σύμφωνα με τις αντικειμενικές δυνατότητες του καθένα, και όχι φυσικά σε όσες δόσεις … «καπνίζει» κάθε φορά στους τροϊκανούς, μπορεί – δεν μπορεί ο υπόχρεος, τότε γρήγορα θα επέλθει και η ταμειακή κατάρρευση του εκτρωματικού αυτού συστήματος, καθώς από τη μία το δημόσιο ταμείο δεν μπορεί άλλο να επιχορηγεί και από την άλλη, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος…


Είναι προφανές, ότι το σύστημα αυτό έφτασε μέχρι εδώ από κεκτημένη ταχύτητα και από τα αποθεματικά της κοινωνίας, χρησιμοποιώντας το φόβο και την προπαγάνδα ίσως ακόμα και την αγνωσία των πολιτών για το πως λειτουργεί.


Όμως, είναι προφανές ότι δεν πάει άλλο! Κάτι πρέπει να γίνει!


Και για να γίνει κάτι, θα πρέπει τα θύματα αυτής της ιστορίας να ομονοήσουν και να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο, πολιτικά και δικαστικά, στα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων (στα ελληνικά είναι πολύ δύσκολο στους ανώτατους βαθμούς να μην είναι ευνοϊκές προς το πολιτικό σύστημα οι αποφάσεις), το αναφαίρετο δικαίωμα τους στη ζωή, στην ευημερία και στην οικογενειακή ασφάλεια, το δικαίωμα στην υγεία και την ανεμπόδιστη άσκηση του επαγγέλματος τους, υπό την προστασία του κράτους που επέλεξαν να ζουν!


Η κοινωνία και οι λοιποί πολίτες πρέπει να σταθούν σταθερά και ισχυρά αλληλέγγυοι και να απαιτήσουν λύση αυτού του μέγιστου κοινωνικού προβλήματος, για το οποίο οι μόνοι που δεν φταινε, είναι τα θύματα. Η ιστορία διδάσκει ότι ο λαός μας όταν ομονόησε, μεγαλούργησε και έκανε και αυτές ακόμη της πανίσχυρες αυτοκρατορίες της εποχής, φιλικές και εχθρικές, να θαυμάσουν και να φθονήσουν τις αρετές μας!


Όλοι αλληλέγγυοι λοιπόν!


Είναι μια «μάχη» που δεν αφορά μόνο τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Αφορά αυτή την ίδια τη φυσιογνωμία του κράτους και της πολιτικής μας, δηλαδή της χώρας μας!


Αφορά το αν θέλουμε να ζούμε σε κράτος δικαίου με δημοκρατική πολιτική οντότητα ή αν θα ζούμε σε κοινωνία οικονομικών σκλάβων…


Έτσι λοιπόν, το φωνάζω πρώτος:  «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ»



Είμαστε όλοι θύματα του ΟΑΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου