18 Ιουνίου 2014

ερώτηση για τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών από Μιχ. Κασσή




ΠΑΣΟΚΟ βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση αναφορικά με τις Ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών προς τα ταμεία.


Αναλυτικά η Ερώτηση:


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: 1) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Γιάννη Βρούτση


Θέμα: «Ρυθμίσεις ασφαλιστικών εισφορών προς τα ταμεία»


Κύριε Υπουργέ,

Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε αντιληφθεί τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός και τεχνικός κόσμος της χώρας, αναφορικά με την αδυναμία κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών.


Ένας στους δυο τουλάχιστον αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό σημαίνει ότι με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, φτάνουμε το ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Όπως καταλαβαίνεται αυτό δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί διότι αγγίζει τα όρια της αναλγησίας. Και το κράτος μόνο ανάλγητο δεν μπορεί να είναι.


Αναφορικά με τον κλάδο των μηχανικών ,πάνω από το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών αδυνατεί να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι σε απόγνωση.


Πρέπει να υπάρξει δυνατότητα ρυθμίσεων με ευνοϊκό καθεστώς σε όποιον επιθυμεί και λέγοντας ευνοϊκό καθεστώς εννοώ να θεσπιστεί ένας αριθμός δόσεων ανάλογα με την περίπτωση. Ακόμη και 100 και 150.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει κανένα πλεόνασμα και κανένας δημοσιονομικός αριθμός όταν ο κόσμος γύρω υποφέρει. Η αριθμητική ευημερία είναι επίπλαστη.


Ερωτάται ο Υπουργός



  1. Σκοπεύετε να εισάγετε νέα ρύθμιση σε όλους τους κλάδους με όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις.

  2. Για όποιον ασφαλισμένο, τεκμηριωμένα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί, θα εγγυάται το κράτος δωρεάν περίθαλψη για αυτόν και την οικογένεια του.


18 Ιουνίου 2014


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΗΣ



ερώτηση για τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών από Μιχ. Κασσή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου