18 Νοεμβρίου 2013

Κ. Μπάρκας: "Ανθρωπιστική τραγωδία με 12 νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Λευκάδας"

ΣΥΡΙΖΑΤην Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, 06.20 το πρωί, βυθίστηκε μικρό σκάφος με 27 μετανάστες Συριακής και Αιγυπτιακής καταγωγής, με αποτέλεσμα να πνιγούν 12 προσφύγων, με 4 παιδιά ανάμεσά τους. Όλοι αυτοί και αρκετοί ακόμη που δεν είχαν ανεβεί στο σκάφος, είχαν έρθει οδικώς στη Λευκάδα, με φορτηγό Έλληνα δουλέμπορο που αγνοείται, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των ναυαγών. Σκοπός τους ήταν να περάσουν στην Ιταλία, να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τον θάνατο.


Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Κώστα Μπάρκα, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, που δίνει τον καλύτερο εαυτό του για την περίθαλψη των συνανθρώπων μας. Ο Κώστας Μπάρκας, συνομίλησε με τους ανθρώπους που επιβίωσαν της τραγωδίας, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ, περιέγραψαν το τι έζησαν.


Για άλλη μια φορά έχουμε θύματα εξαιτίας μιας πολιτικής που στοχοποιεί τους κατατρεγμένους και αφήνει στο απυρόβλητο τα κυκλώματα των δουλεμπόρων και διακινητών. Για μια ακόμα φορά άνθρωποι κυνηγημένοι από εμφύλιους και συμφορές θαλασσοπνίγονται, ενώ τα κυκλώματα ελλήνων δουλεμπόρων που τους εγκαταλείπουν στην μοίρα τους μετά την πληρωμή, πάντα «αγνοούνται».


Το μαρτύριο των επιζησάντων όμως δεν τελειώνει εδώ. Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ο κ. Δένδιας, στο πλαίσιο του «Ξένιου Δία», επιφυλάσσει και άλλα εμπόδια στους ανθρώπους αυτούς. Όσοι επέζησαν της τραγωδίας, αφού νοσηλευτούν και εφόσον η κοινωνία δεν επέμβει δυναμικά, θα βρεθούν σε ένα κέντρο κράτησης στο οποίο θα φυλακιστούν επ’ αόριστον.


Αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό από οποιονδήποτε διέπεται από τις αρχές του Συντάγματος, του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ανθρωπιάς. Όσοι επιβίωσαν της τραγωδίας δεν θα πρέπει να γνωρίσουν την φιλοξενία του «Ξένιου Δία» και της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Η κοινωνία με τις δομές αλληλεγγύης της, οι αντιρατσιστικές κινήσεις και οι πολίτες πρέπει να παρέμβουν. Όσοι πρόσφυγες επιβίωσαν πρέπει να λάβουν άδεια παραμονής άμεσα, το μαρτύριο τους πρέπει να τελειώσει σήμερα.


Να δοθεί άμεσα άδεια παραμονής στους επιζήσαντες συνανθρώπους μας. Να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία απέλαση.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 26820.61585

Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 210.3706259, Φαξ: 210.3706059

barkas@parliament.gr



Κ. Μπάρκας: "Ανθρωπιστική τραγωδία με 12 νεκρούς πρόσφυγες ανοιχτά της Λευκάδας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου