22 Νοεμβρίου 2013

Κ. Μπάρκας για τις αυτοκτονίες ενστόλων

ΣΥΡΙΖΑΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνυπέγραψε στις 18 Νοεμβρίου 2013 Ερώτηση που κατατέθηκε προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Αυτοκτονίες Ενστόλων».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, (ΠΟΑΣΥ): «Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν προσλάβει ως γνωστόν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, γεγονός που πλήττει και την αστυνομική οικογένεια … Τα στατιστικά στοιχεία είναι σοκαριστικά. Από το 2007 έχουν καταγραφεί 25 αυτοκτονίες αστυνομικών εκ των οποίων οι τρεις αξιωματικοί, δυο συνοριακών φυλάκων (το 2007 και 2008) και δυο ειδικών φρουρών (το 2007 και το 2013).


Σε συνέχεια της προηγούμενες ερώτησης με αριθμό 1216/21-6-2013 που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, επανερχόμαστε επικαιροποιώντας τους προβληματισμούς μας. Οι Ένστολοι έχουν περιέλθει σε δυσχερή κατάσταση λόγω των περικοπών και της οικονομικής εξαθλίωσής τους. Τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, όπως οι πιέσεις και οι εντολές από τους Ανωτέρους, η κόπωση και η φθορά λόγω του μη έγκαιρου υπηρεσιακού προγραμματισμού του ωραρίου τους, η διαρκής αποστράγγιση του μισθού τους, η αβεβαιότητα της καταβολής των νυχτερινών και των πενθήμερων, η έκθεση σε κινδύνους με τη σοβαρή έλλειψη του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, οι διαρκείς μετακινήσεις από την έδρα των νομών τους προς τα κέντρα φύλαξης μεταναστών, η χρησιμοποίηση της Αστυνομίας για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων, όπως στην περίπτωση των Σκουριών, ως εργαλείο επιβολής της βάρβαρης πολιτικής απέναντι σε ένα Λαό που δοκιμάζεται, και άλλα πολλά, γεννούν ανασφάλεια και ποικίλες συναισθηματικές μεταπτώσεις.


Ενστερνιζόμενοι πλήρως τους προβληματισμούς της ΠΟΑΣΥ και θεωρώντας φλέγον το ζήτημα, κρίνουμε ότι χρήζει ιδιαίτερης ευαισθητοποίησης, επανεξέτασης και προσπάθειας επίλυσης των αναφερόμενων προβλημάτων. Ο κ. Υπουργός ερωτάται σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αυτοκτονιών των ένστολων όπως και για την επίλυση των παραπάνω αναφερόμενων προβλημάτων;


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 26820.61585

Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 210.3706259, Φαξ: 210.3706059

barkas@parliament.gr



Κ. Μπάρκας για τις αυτοκτονίες ενστόλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου