15 Νοεμβρίου 2013

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973

no_logoΟ ηρωικός ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 συνεχίζει να φλογίζει τις καρδιές όλων όσων δεν βολεύονται με την αδικία, τη βαρβαρότητα που φέρνουν στο λαό και τη νεολαία η πολιτική και η εξουσία που υπηρετεί τα μονοπώλια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα τους.


Συμβολίζει το λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, αναδεικνύοντας και τις βαθύτερες αιτίες για την επιβολή της με συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη του ΄73, η κατάληψη της Νομικής που προηγήθηκε, συνολικά η αντιδικτατορική πάλη κατά της στρατιωτικής δικτατορίας που είχαν επιβάλλει μαζί η πλουτοκρατία και το ΝΑΤΟ αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την αξία της οργανωμένης πάλης του λαούς και της νεολαίας.


Το ιστορικό δίδαγμα για το λαό είναι ότι πρέπει να υπερασπίζεται τα δικά του δικαιώματα ανεξάρτητα από τις αστικές επιδιώξεις και αντιθέσεις. Να οργανώνει την πάλη του με στόχο την κατάκτηση της δικής του εξουσίας, της εργατικής-λαϊκής εξουσίας.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι στις κάθε είδους πιέσεις και συμβιβασμούς που τους καλούν να κάνουν. Οργανωμένοι στα σωματεία τους να παλέψουν για συνθήκες δουλειάς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να γίνουν συνεχιστές των αγωνιστών της ιστορίας του λαού μας.


Συμμετέχουμε όλοι στη πορεία για το Πολυτεχνείου τη Κυριακή 17/11 στις 5:30 μ.μ. στο Δημαρχείο και στην κατάθεση στεφάνων τη Παρασκευή 15/11 στις 12 το μεσημέρι στο μνημείο των ηρώων του Πολυτεχνείου στη Δόμπολη.



Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου