12 Νοεμβρίου 2013

Απολογισμός Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2013

Άρτα“Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες”


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργάνωσε τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε 39 πόλεις της Ελλάδας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013! Για την Άρτα την διοργάνωση ανέλαβε φέτος η “Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Άρτας” (https://www.facebook.com/groups/arta.thilasmos/)


Στόχοι της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και η εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.


Σε 39 πόλεις θήλασαν ταυτόχρονα 1.543 μητέρες -μέλη του δικτύου μας. Η δράση θα περιληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσεων υπέρ του Θηλασμού (WABA).


Στην Άρτα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Αγ. Δημήτριος). Ο χώρος γέμισε από μανούλες θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και συγγενείς ενώ αρκετές μανούλες θήλασαν στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο δημόσιος μητρικός θηλασμός δεν είναι ταμπού αλλά δικαίωμα κάθε μητέρας και παιδιού! Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και διάφορα δωράκια κυρίως για τους μικρούς μας φίλους που απασχολήθηκαν ζωγραφίζοντας και παίζοντας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Οι παρευρισκόμενοι γλυκάθηκαν με μπισκοτάκια από το κατάστημα της Βαλεντίνας Μπαλάσκα και δροσίστηκαν με νερά και χυμούς που προσέφερε ο κ. Βασίλης Φώτης.


* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».



Απολογισμός Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου