28 Νοεμβρίου 2013

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων για τις εκλογές στο ΕΚΙ

no_logoΗ Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων, στηριζόμενη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια νέα παράταξη που πλαισιώνεται από νέα πρόσωπα, απλούς καθημερινούς εργαζόμενους, που αποφάσισαν ότι φτάνει πια.


Φτάνει πια με τις μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές κοινωνικής καταστροφής και με τον γραφειοκρατικοποιημένο συνδικαλισμό της υποταγής. Στις συνθήκες που ζούμε είναι αναγκαία η μαζικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού κινήματος, κάτι που περνάει από την ήττα τόσο του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (που κατεβαίνουν με κοινό ψηφοδέλτιο στο ΕΚΙ, διαλύοντας και τις τελευταίες αυταπάτες των εργαζομένων) όσο και της αναχρονιστικής, διασπαστικής, αντιδημοκρατικής τακτικής του ΠΑΜΕ, παράταξης του ΚΚΕ. Τα σωματεία πρέπει να είναι ο χώρος όπου οι εργαζόμενοι, με πνεύμα ταξικής αλληλεγγύης, ανοιχτά, δημοκρατικά, ενωτικά, συσπειρώνονται κάτω από τα δίκαια αιτήματα της τάξης τους.


Να σημειώσουμε ότι με λύπη μας διαβάσαμε τη συκοφαντική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, που μας κατηγορεί ότι σε συνεργασία με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ επιβάλαμε «πραξικοπηματικά να γίνει η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής στην αρχή της διαδικασίας, πριν από τη συζήτηση και τον απολογισμό». Αυτό φυσικά θα ήταν αδύνατο να το κάνουμε, αφού έχουμε μόνον δύο υποψήφιους, καμία εκπροσώπηση στην απερχόμενη διοίκηση, κανένα μέλος μας στο προεδρείο.


Αντιθέτως, το ΠΑΜΕ είναι αυτό που θα πρέπει να απαντήσει γιατί συνεργάστηκε με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, τόσο στο επίπεδο της διαδικασίας –με αποτέλεσμα να μην υπάρξει συζήτηση για το πολιτικό πλαίσιο και τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων- όσο και στο ζήτημα της διαγραφής του σωματείου των συνταξιούχων. Την προηγούμενη μέρα, στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΚΙ, η θέση του ΠΑΜΕ ήταν να μην διαγραφεί το σωματείο των συνταξιούχων. Τί μεσολάβησε λοιπόν και παρουσιάστηκε με διαφορετική θέση την επόμενη μέρα;


Οι Σύνεδροι έχουν μάτια και βλέπουν, όσο κι αν το ΠΑΜΕ επιμένει ότι ο γάιδαρος πετάει, και ελπίζουμε να πράξουν αναλόγως στην κάλπη. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι ή μαζί θα προχωρήσουμε ή μαζί θα χαθούμε. Και είμαστε στη διάθεση και του ΠΑΜΕ και όλων, να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα ανοιχτά, στο πλαίσιο δημόσιου διαλόγου, που σίγουρα θα υπηρετήσει το εργατικό κίνημα της περιοχής μας πολύ καλύτερα από τις εκατέρωθεν καταγγελίες.



Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων για τις εκλογές στο ΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου