30 Μαρτίου 2015

«Θεατρική Άνοιξη 2015»: η αυλαία πέφτει με «Ονειρόδραμα»

Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς τον περασμένο Μάρτιο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, επανέρχεται για δύο παραστάσεις σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο Καμπέρειο. Σάββατο και Κυριακή 4 & 5 Απριλίου.


Η ομάδα “Ονειρόδραμα”, θα αναζητά «Στον ίσκιο της θυγατέρας», τον τόπο όπου μπορεί όνειρο και πραγματικότητα να συνυπάρξουν. Επτά σκοτεινά παραδοσιακά παραμύθια ζωντανεύουν μέσα από τους ήρωές τους που αφηγούνται με έναν διαφορετικό τρόπο τις παράξενες, μαγικές, άγριες, σκληρές αλλά και τρυφερά συγκινητικές ιστορίες τους.


Με ανανεωτική δύναμη, οι ηθοποιοί Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου και Βασίλης Παπαλαζάρου, θα ανοίξουν και πάλι τον δρόμο για να περάσουν οι πρωταγωνιστές των ιστοριών και να συναντηθούν με την πραγματική ζωή μέσα από τα παραμύθια: “Ο βασιλιάς των λαών”, “η μήτρα των παραμυθιών”, “ο καημός”, “ο ύπνος”, “το κοκόρι”, “η τύχη της λωλής” και “οι κόρες του παπά”.


Ο άγνωστος και σκοτεινός κόσμος της ενηλικίωσης, η λαγνεία, η βία, ο έρωτας, η ζήλια, η εξουσία, η ματαιοδοξία, το ταξίδι της αυτογνωσίας, οι ανθρώπινες σχέσεις και οι μύχιες σκέψεις , είναι ο τόπος συνάντησης των επτά παραμυθιών που όπως όλα τα παραμύθια πατούν στο χθες κι ερμηνεύουν το σήμερα. Και υποστηρίζουν ότι θα τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ανοιχτοί στο θαύμα και να εμπιστευόμαστε τους άλλους και τη ζωή. Έτσι οι ιστορίες με αλήθειες μεταμφιεσμένες αλλά αναγνωρίσιμες, μπορούν να αγγίζουν τις καρδιές και να καταλαγιάζουν τους φόβους.


Σαγηνευτικό και γοητευτικό, το παραμύθι θα συνεχίζει να εκπλήσσει, να μαγεύει, να συγκινεί και να παρηγορεί μέσα από την παγκόσμια συμβολική γλώσσα της αναπαράστασης.


H Ταυτότητα:

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – συμπαραγωγή ομάδα «Ονειρόδραμα»


«Στον ίσκιο της Θυγατέρας» απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών


– Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πέννυ Καλαφατάκη, Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου, Βασίλης Παπαλαζάρου

– Σύλληψη – Σκηνοθεσία: «Ονειρόδραμα»

– Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης

– Μουσική: Πάνος Δουκουμόπουλος

– Επιμέλεια μαλλιών: love hair

– Φωτογραφίες: Μυρτώ Στείρου – Αλέξανδρος Καραίσκος

– Trailer: Θάνος Αγγέλης- Αλέξανδρος Καραίσκος


Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Απριλίου, ώρα 21:15’, Θέατρο «Καμπέρειο» – Διάρκεια παράστασης: 60’, Τιμή εισιτηρίου: 10 €, Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι: 8 €.


Ένα μεγάλο μέρος της παράστασης αντλεί το υλικό της από παραμύθια – μύθους (για ενήλικες) από τον προφορικό λόγω της Ηπείρου και μουσικά από τα πολυφωνικά του Πωγωνίου. Ηθοποιός και θεατής κάνουν μια πορεία στον χώρο της παράστασης, ταυτόχρονη με την πορεία που θα κάνουν μέσα από τους μύθους, οι οποίοι ξεκινούν στο τότε και καταλήγουν στο σήμερα. Μια διαφορετική, ουσιαστική, αλλά και πολύ «σημερινή» εικόνα αυτών των παραμυθιών και γενικά της Ελληνικής προφορικής παράδοσης.


Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων:


Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών οργανώνει ένα αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που γιορτάζεται στις 4 Απριλίου κάθε έτους. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα πραγματοποιήσει 3 δράσεις αφηγήσεων σε αντίστοιχα Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Η αφηγητική ομάδα του Θεάτρου θα επισκεφθεί σχολικές μονάδες της πόλης όπου θα δώσει τρεις δωρεάν αφηγηματικές παραστάσεις με θέμα τα αδέσποτα ζώα.


Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.


Παράσταση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων θα δοθεί από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανήμερα του εορτασμού και για το κοινό. Συγκεκριμένα το Σάββατο ώρα 12:00’ το μεσημέρι στο θέατρο «Καμπέρειο» η Μαρία Μαχαίρα (αφήγηση), ο Αντώνης Καρασταμάτης (μουσική) και η Κατερίνα Γιαννακοπούλου (κούκλες) θα συνδυάσουν τις δεξιότητές τους σε μια παραστατική δράση σχετικά με την ημέρα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Τα αφιερώματα:


Η εβδομάδα που πέρασε περιλάμβανε αφιερώματα: ένα για την Παγκόσμια ημέρα θεάτρου στις 27 Μαρτίου κι ένα διήμερο για την Παγκόσμια ημέρα κουκλοθεάτρου το αμέσως ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το τριήμερο αυτό των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Καμπέρειο» έδωσε την ευκαιρία τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στο κοινό να συναντηθούν σε εκδηλώσεις που φέρουν μια ιδιαιτερότητα λόγω των θεμάτων τους.


Η παράσταση της Παρασκευής που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα θεάτρου γέμισε ασφυκτικά το θέατρο με περισσότερους από 250 θεατές, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του κόσμου τόσο στην παρέλαση, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του κουκλοθέατρου. Ιδιαίτερα δε στην παράσταση της 27/3 δημιουργήθηκε μια υπέροχη θεατρική ατμόσφαιρα με όλους τους συντελεστές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και συνοδοιπόρους τους το κοινό που γέμισε την αίθουσα του «Καμπέρειου» και καταχειροκρότησε έναν έναν και όλους μαζί τους ηθοποιούς και λοιπούς συντελεστές.


Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά για την παράσταση της Παγκόσμιας ημέρας θεάτρου τόσο τους επί σκηνής καλλιτέχνες για την εθελοντική τους προσφορά, καθώς και το κοινό για την παρουσία του και τις επαινετικές προς τους ηθοποιούς κλπ. συντελεστές εκδηλώσεις του. Για την ιστορία οι συμμετέχοντες επί σκηνής στα παραστατικά δρώμενα ήταν: Βασίλης Γουργούλης, Γιολάντα Καπέρδα, Αναστασία Καλλιοντζή, Γιάννα Κούλα, Ναταλία Μίγδου, Γιώργος Μπακόλας, Γιώργος Νάκος, Παύλος Νάστος, Φίλιππος Παπανικολάου, Όλγα Παππά, Αχιλλέας Ράδης, Βασίλης Σιάφης, Μιχάλης Σπέγγος, Παναγιώτης Τέλης, Δανάη Τζήμα, Αθηνά Τσικνιά, Γιώργος Φλώρος.



«Θεατρική Άνοιξη 2015»: η αυλαία πέφτει με «Ονειρόδραμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου