26 Μαρτίου 2015

Νέα πολλαπλή βράβευση της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας Έρευνας και Παθολογίας του τραχήλου της μήτρας

epirusnewsΗ Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο παγκόσμιο συνέδριο HPV λοιμώξεων και παθολογίας του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα (5-7 Μαρτίου), η Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Μελετών παθολογίας τραχήλου (HeCPA Group), με πρόεδρο τον καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευάγγελο Παρασκευαίδη, εντυπωσίασε με τη συμμετοχή της και απέσπασε τα πρώτα βραβεία του Συνεδρίου.


Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη ‘’Γονιμότητα και έκβαση κυήσεως μετά από αφαιρετική θεραπεία προκαρκινικών αλλοιώσεων του τραχήλου’’ απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης εργασίας και η μελέτη του ‘’Κολπικού μικροβιώματος σε γυναίκες με προκαρκινικές αλλοιώσεις’’ απέσπασε το 2ο βραβείο καλύτερης ερευνητικής μελέτης. Αμφότερες οι μελέτες είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, του HeCPA Group και του Imperial University College του Λονδίνου. Επιπλέον και ανάμεσα στους πλέον καταξιωμένους παγκοσμίως επιστήμονες που συμμετείχαν ως ομιλητές στο ανωτέρω συνέδριο, οι 800 περίπου σύνεδροι ανέδειξαν δια ψηφοφορίας ως την καλύτερη ομιλήτρια του συνεδρίου, μέλος της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας.


Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.


Από την Πρυτανεία

Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, 451 10 Ιωάννινα

Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου Πρυτανείας

Τηλ.: 26510-07319, Fax: 26510 07200

e-mail: grtypou@uoi.gr



Νέα πολλαπλή βράβευση της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας Έρευνας και Παθολογίας του τραχήλου της μήτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου