30 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση της Τ.Ο. ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ για το Ν. Μπελογιάννη

KKE


63 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη63

Η Τ.Ο. ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 63 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 14.30 το μεσημέρι στο Φιλολογικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Μπίμπας Θάνος, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ.


Επίσης, με αφορμή την εκδήλωση πραγματοποιείται έκθεση βιβλίου τη Δευτέρα 30/03 στο διάδρομο του Παιδαγωγικού Τμήματος και την Τρίτη 31/03 στο διάδρομο της Φιλοσοφικής.


Λίγα λόγια για τη δίκη Ν. Μπελογιάννη:


Κυριακή 30 Μάρτη 1952. Λίγες ώρες πριν χαράξει, ο Νίκος Μπελογιάννης πέρασε στην “αθανασία”, καθώς τα βόλια του εκτελεστικού αποσπάσματος έπεφταν στο κορμί του. Η εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του είχε στόχο να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη, να τσακίσει την οργανωμένη πρωτοπορία της, το ΚΚΕ. Η προσπάθεια απέτυχε. Το ΚΚΕ, η “μήτρα” των Μπελογιάννηδων, παρά τα χτυπήματα της αστικής τάξης, συνέχισε και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης απ’ τα καπιταλιστικά δεσμά, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.


Ο Μπελογιάννης υποστήριξε και στις δύο δίκες: «Το δίδαγμα, που θα βγει από τούτη τη δίκη, είναι ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν χτυπιέται με τη βία. Όπως απέδειξε η ιστορία ως τώρα έχει βαθιές ρίζες, ακατάλυτες, ποτισμένες με το αίμα, που έχυσε στους αγώνες για την Ελλάδα και το λαό της. Εμείς προβάλλουμε την πιο σωστή θεωρία, που συνέλαβε η πιο προοδευτική ανθρώπινη σκέψη. Και συνεχώς προσπαθούμε, η θεωρία αυτή να γίνει πραγματικότητα για την Ελλάδα και για τον κόσμο ολόκληρο.»



Εκδήλωση της Τ.Ο. ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ για το Ν. Μπελογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου