31 Μαΐου 2013

Πρωτοβουλίες της Γραμματείας Π.Α.ΜΕ. Ιωαννίνων για το ασφαλιστικό


Share Button

no_logoΠρωτοβουλίες της Γραμματείας Π.Α.ΜΕ. Ιωαννίνων για το ασφαλιστικό:


«« Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά σε όλες τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, όλες τις ηλικίες. Η συνταξιοδότηση πρέπει να είναι εξασφαλισμένη από την πρώτη μέρα γέννησης του παιδιού. Αφορά τις συντάξεις, την πρόνοια, την περίθαλψη, την ιατρική αγωγή, τα φάρμακα, την ασφάλιση, την υγεία, την υγιεινή και ασφάλεια, τα εργατικά ατυχήματα, τις αναπηρίες.


Η κατάσταση σήμερα στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι τραγική και ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το μέλλον, αφού πρώτα από όλα, τα προηγούμενα χρόνια της περιόδου της καπιταλιστικής ανάπτυξης φρόντισαν και μεθόδευσαν:

- την τεράστια κλοπή των αποθεματικών των ταμείων και την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή

- την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου

- την ψήφιση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από την ΝΔ-το ΠΑΣΟΚ και τις συγκυβερνήσεις πότε με την ΔΗΜΑΡ, πότε με το ΛΑΟΣ και άλλους επαγγελματίες επιστήμονες υπηρέτες της Αστικής Τάξης

- τις αλλαγές για την ιδιωτικοποίηση της υγείας-πρόνοιας

- την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

- την μείωση των μισθών και των συντάξεων και την απαξίωση της εργατικής δύναμης

- την εκτίναξη στο 60% της ανεργίας, ιδιαίτερα της νεολαίας

- το κλείσιμο των μαγαζιών και την καταστροφή ενός μεγάλου μέρους των επαγγελματιών και των αγροτών

- την κατάργηση όλων των παροχών και επιδομάτων.


Πρόκειται για αντιδραστικές αλλαγές που σχεδιάσθηκαν και υλοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις κυβερνήσεις τους σε αγαστή συνεργασία.


Ο στόχος τους ήταν και είναι:

- Να μειωθεί στο κατώτερο δυνατό επίπεδο η τιμή της εργατικής δύναμης. Να μεταφερθούν τα ασφαλιστικά βάση του κράτους και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στις πλάτες του λαού.

- Να αξιοποιήσουν τα αποθεματικά προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, δίνοντάς τους «δανεικά κι αγύριστα».

- Να διοχετεύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαια τους σε νέα πεδία κερδοφορίας όπως την ιδιωτική υγεία, παιδεία, ενέργεια.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ- ΤΑΞΙΚΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ:


Είναι μεγάλες, ιστορικές οι ευθύνες όσων κυβέρνησαν: του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΣ και όσων συμμετείχαν στις τρικομματικές κυβερνήσεις και σήμερα ετοιμάζονται να φτιάξουν νέα πολιτικά σχήματα.


Ευθύνες έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ του Εργατικού Κέντρου Γιαννίνων, οι οποίοι συμφώνησαν στην ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, στους κοινωνικούς διαλόγους, στην καλλιέργεια κλίματος κοινωνικής συναίνεσης με τον ΣΕΒ και τους άλλους εταίρους, έγιναν ο «Δούρειος Ίππος» μέσα στο κίνημα για να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα.


Ευθύνη έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που στο όνομα του εκσυγχρονισμού της Κοινωνικής Ασφάλισης δίνει όρκους πίστης και αφοσίωσης στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν λέει τίποτα για την αντιασφαλιστική νομοθεσία για τις αιτίες και τους ενόχους, και βλέπει την λύση του προβλήματος μέσα από την επιβολή νέας φορολογίας στο λαό, ονομάζοντάς την «κοινωνική ρήτρα».


Σήμερα σχεδιάζουν νέα μέτρα που οδηγούν σε διάλυση του συστήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Από 1/1/2015 καθιερώνεται σύνταξη 360 ευρώ. Ήδη από σήμερα μείωσαν τις συντάξεις. Έκοψαν το ΕΚΑΣ και προωθούν την μείωση των συντάξεων στους επαγγελματίες κατά 35%.


Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες : καμία αστική κυβέρνηση, καμία κυβέρνηση διαχείρισης υπέρ των μονοπωλίων δεν μπορεί να διασφαλίσει τα κοινωνικά δικαιώματα, αφού υποκλίνεται στο στόχο της ανταγωνιστικότητας ή της «υγιούς επιχειρηματικότητας» που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η λαϊκή συμμαχία, το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, ταξικά σωματεία, παλεύουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.


Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης με μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Το βάρος της χρηματοδότησης να το σηκώσει το κράτος, τα μονοπώλια και όχι τα λαικά στρώματα.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Η Κυβέρνηση να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων

- Καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Οι συντάξεις πρέπει να αυξηθούν.

- Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να αποκατασταθούν οι περικοπές

- Να καταργηθούν τα χαράτσια και οι κατασχέσεις

- Οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους

- Να διασφαλισθεί δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους. Να μην υπάρχει εργαζόμενος ή άνεργος χωρίς ασφάλιση


Ρεαλιστικό και εφικτό είναι αυτό που αντιστοιχεί στις ανάγκες του λαού. Στις σημερινές συνθήκες έχει ιδιαίτερη σημασία ο συντονισμός δράσης όλων, ανεξαρτήτως ταμείου για την οικοδόμηση της λαϊκής Συμμαχίας, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.


ΟΛΟΙ:

- Στη ΣΥΣΚΕΨΗ σωματείων, συνδικαλιστών, νεολαίας, γυναικών, επαγγελματιών, αγροτών τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ., στο Εργατικό κέντρο

- Στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Πέμπτη 6 Ιούνη στις 11:00 π.μ., στο Δημαρχείο. »»



Πρωτοβουλίες της Γραμματείας Π.Α.ΜΕ. Ιωαννίνων για το ασφαλιστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου