27 Μαΐου 2013

Θεσπρωτία: Συνέλευση του "ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο"


Share Button

ΑΥ.ΡΙ.Ο.Συνέλευση Θεσπρωτίας και εκλογή Γραμματείας του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»:


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα η συνέλευση της περιφερειακής παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας. Την εισήγηση παρουσίασε ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Γιάννης Παπαδημητρίου και ο διάλογος επεκτάθηκε σε πολλά θέματα.


Η συνέλευση επισήμανε την κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης από την πολιτική των μνημονίων, τον αυταρχικό και συγκεντρωτικό χαρακτήρα του «Καλλικράτη» και την ανάγκη για ένα νέο καταστατικό χάρτη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία.


Παράλληλα συμφώνησε στην καταδίκη της Περιφερειακής Αρχής της Ηπείρου και γιατί στηρίζει αυτή την πολιτική πτώχευσης του λαού και εκποίησης των δημόσιων αγαθών αλλά και για τον αντιδημοκρατικό και αδιαφανή τρόπο, που διοικεί την Περιφέρεια. Ως τελευταίο κρούσμα περιφρόνησης του Περιφερειακού Συμβουλίου επισημαίνεται η απουσία οποιασδήποτε συζήτησης επί των προτάσεων για το νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2020), τις οποίες χειρίστηκε αδιαφανώς η Περιφερειακή Αρχή, παρά την υποχρέωση προηγούμενης έγκρισής τους από το Συμβούλιο.


Ταυτόχρονα συζητήθηκαν τα κρίσιμα θέματα της περιοχής και των επαρχιακών κέντρων, που αποψιλώνονται συνεχώς από Υπηρεσίες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον Αδριατικό προσανατολισμό της Ηπείρου, στην αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και στην αγροτική παραγωγή της περιοχής, όπου συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα των 1.800 κτηνοτρόφων του νομού μετά από το ξεπούλημα της «Δωδώνης» και των ιχθυοκαλλιεργειών.


Η συνέλευση αξιολόγησε θετικά τα 2 ½ χρόνια παρουσίας της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου και παράλληλα επισήμανε αδυναμίες στην αποκεντρωμένη λειτουργία της σε επίπεδο Θεσπρωτίας. Για την κάλυψη του κενού και την αποτελεσματική της λειτουργία εξέλεξε μια 4μελή Γραμματεία. Σ’ αυτή συμμετέχουν ο Σπύρος Κάτσης και ο Αντρέας Νταής (Ηγουμενίτσα), ο Βασίλης Παρόλας (Παραμυθιά) και ο Δημήτρης Τσότσης (Φιλιάτες).



Θεσπρωτία: Συνέλευση του "ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου