30 Μαΐου 2013

Δελτίο τύπου παράταξης "3 κλικ αριστερά"


Share Button

3 κλικ αριστεράΔελτίο τύπου παράταξης “3 κλικ αριστερά”:


«« “Σοκ & Δέος να είναι η αντίδραση μας στις μεθοδεύσεις τους”:


Με την προσφιλή της μέθοδο του «Σόκ και Δέος» η κυβέρνηση με αιφνιδιαστικό της έγγραφο και με καταληκτική ημερομηνία τις 31/5 απαιτεί από τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ να στείλουν αναλυτικές ονομαστικές καταστάσεις με το προσωπικό όλων των Νομικών Προσώπων τους και των υπηρεσιών τους. (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, Πνευματικά κέντρα κ.α)


Η απογραφή εξπρές όλων των εργαζόμενων στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων της Χώρας έχει σαν στόχο την κατάργηση πολλών υπηρεσιών των δήμων με επακόλουθο το πογκρόμ απολύσεων στους Δήμους και τις Δημοτικές επιχειρήσεις, κατάργηση αναγκαίων & σταθερών οργανικών θέσεων εργασίας και αντικατάστασή τους από κάθε είδους ελαστικές και επισφαλείς μορφές εργασίας.


Η κατάργηση των νομικών προσώπων και μάλιστα με τη μέθοδο αποστολής ονομαστικών καταλόγων προγραφών των εργαζόμενων καταδεικνύει πλέον ξεκάθαρα, ακόμη και στον πλέον δύσπιστο δημότη, πολίτη και εργαζόμενο τούτης της ρημαγμένης χώρας ότι η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση στα πλαίσια των «συμπεφωνημένων» με τα αφεντικά τους, έχει ήδη βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο διάλυσης όλων των κοινωνικών δομών της ήδη οικονομικά «παράλυτης» Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με απώτερο στόχο και τελικό αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση και διάλυση του ίδιου του θεσμού αλλά και την πλήρη εγκατάλειψη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων και των πολιτών που στη σημερινή λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού βρίσκουν καταφύγιο επιβίωσης στις κοινωνικές υπηρεσίες και τις δομές των Δήμων.


Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές της εργασιακής και κοινωνικής ισοπέδωσης και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να οικοδομηθεί ένα κοινό μέτωπο των δυνάμεων της υγιούς και κοινωνικά μαχόμενης τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων που πλέον μπαίνουν άμεσα και απροκάλυπτα στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών.


Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι άμεση, αποφασιστική και συλλογική. Το αυριανό συνέδριο της ΚΕΔΕ στην πόλη μας ας γίνει η αφετηρία μιας αντίδρασης «Σοκ & Δέους» για την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας & διάλυσης της χώρας.


Τέλος καλούμε τον «Οικοδεσπότη» του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, Δήμο Ιωαννιτών να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι πολύ κρίσιμες και ιστορικές περιστάσεις, τόσο απέναντι στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης όσο και απέναντι στην τοπική κοινωνία και σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.


Καλούμε το Δήμο Ιωαννιτών να μην ανταποκριθεί στο αίτημα της κυβέρνησης, να μην συμβάλλει στη διάλυση των κοινωνικών δομών της πόλης, να μην συνεργήσει στη παραπέρα φτωχοποίηση των κατοίκων της πόλης μας και στην απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων από τις υπηρεσίες του.


Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του Δήμου να πει επιτέλους το μεγάλο όχι και να υπερασπιστεί ότι έχει απομείνει όρθιο στην Αυτοδιοίκηση. Αν δεν πράξει ούτε αυτό, απλά δεν θα μας εκπλήξει! »»



Δελτίο τύπου παράταξης "3 κλικ αριστερά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου