23 Μαΐου 2013

ΕΛ.ΑΣ.; Ενημέρωση


Share Button

ΕΛ.ΑΣ.Καταγγέλθηκε χθες (22/05/2013) το απόγευμα, στο Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς Ιωαννίνων, ληστεία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών (τριών υπηκόων Αφγανιστάν και ενός υπηκόου Πακιστάν), η οποία έγινε περίπου στις 17.30΄στο Αλβανικό έδαφος.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, με απειλή όπλων (πολεμικού τυφεκίου τύπου kalasnikov και μαχαιριού), επιτέθηκαν στους τέσσερις αλλοδαπούς και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και ταξιδιωτικά έγγραφα.


Ο ένας από τους παθόντες επιχείρησε να αφοπλίσει τον δράστη, που έφερε το πολεμικό τυφέκιο, με αποτέλεσμα κατά την πάλη που ακολούθησε, να πυροβοληθεί και να τραυματιστεί στο δεξί του πόδι. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Κατασχέθηκε μία γεμιστήρα με δεκατρία φυσίγγια διαμέτρου 7,62 x 54 mm, η οποία παραδόθηκε από του παθόντες και προερχόταν από το όπλο των δραστών.


Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν εξέλθει και επανεισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ ενημερώθηκαν οι αλβανικές αρχές για τις δικές τους ενέργειες ως προς την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.


Συλλήψεις τριών ατόμων στα Ιωάννινα για ναρκωτικά:


1.Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο κέντρο των Ιωαννίνων, για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών: Συνελήφθησαν, χθες (22/05/2013) το μεσημέρι, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο 32χρονοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


Συγκεκριμένα, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,3) γραμμαρίων. Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών, στα Ιωάννινα και στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητα κάνναβης, βάρους (66,4) γραμμαρίων.

- τρία (3) ναρκωτικά χάπια.

- ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ηρωίνη.


2. Συνελήφθη 26χρονος για κατοχή και διακίνηση κάνναβης: Συνελήφθη, χθες (22/05/2013) το απόγευμα έξω από τις Φοιτητικές Εστίες στη Δόμπολη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 26χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση κάνναβης.


Ειδικότερα, στην κατοχή του 26χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- δύο γυάλινα βάζα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (93,8) γραμμαρίων

- το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.



ΕΛ.ΑΣ.; Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου