31 Μαΐου 2013

Επίσκεψη του Χ. Μαντά στον ΟΑΕΔ


Share Button

ΣΥΡΙΖΑΤην Τρίτη 28 Μαΐου ο Βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, συζήτησε με τους εργαζόμενους και είχε συνάντηση με το Διευθυντή κ. Φωκά Πανούλα. Η περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ που έχει πλέον στη δύναμή του το πρώην προσωπικό και στην κατοχή του την ακίνητη περιουσία των πρώην οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας , καλύπτει την περιοχή Ηπείρου-Κέρκυρας και Λευκάδας.


Ο περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ και το προσωπικό ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ΕΠΑΣ Ιωαννίνων στην οποία φοιτούν 450 μαθητές, με σημερινή απορρόφηση μόλις κατά 50% στην αγορά εργασίας, για τους τρεις βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Ήπειρο, τα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας καθώς και για τη διασύνδεση του ΟΑΕΔ με τις ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα διερεύνησης ειδικευμένων θέσεων εργασίας.


Από την πλευρά του ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς, αφού τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΟΑΕΔ ως μοναδικός δημόσιος πυλώνας στον τομέα της απασχόλησης εργατικού δυναμικού με το έμπειρο δυναμικό του, σημείωσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί ο ενιαίος δημόσιος χαρακτήρας του Οργανισμού.


Παράκαμψη του Οργανισμού σαν αυτή που έγινε με το πρόγραμμα για ανέργους του τουριστικού τομέα, που δόθηκε στον εργοδοτικό τομέα των ξενοδόχων κάνοντας χρήση ιδιωτικών ΚΕΚ είναι απαράδεκτη..


Τα 450.000 νοικοκυριά που βρίσκονται χωρίς κανένα εργαζόμενο , πρέπει να βρεθεί τρόπος να επιδοτηθούν και όχι να ανακοινώνεται πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης για 400.000 ανέργους, μελών αυτών των οικογενειών, μετά παρατηρείται εμπλοκή στη χρηματοδότησή του από την Ε.Ε και στο τέλος να ανακοινώνεται ότι θα ανοίξουν νέες 70.000 θέσεις μέσα στο 2014, τόνισε ο κ. Μαντάς.


Η τρικομματική κυβέρνηση είναι υπόλογη επειδή, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ε.Ε, μόνο το 1/3 από την περίφημη «εισφορά αλληλεγγύης», που υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτούσε προγράμματα ανακούφισης των ανέργων, πηγαίνει στον ΟΑΕΔ. Αυτό σε συνδυασμό με τη Διαχείριση του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) που γίνεται προσπάθεια ανάληψής του από τους ίδιους τους εργοδότες και και την παραίτηση του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ, είναι σημάδια παραγκωνισμού του οργανισμού και προσπάθεια έντονης κομματικοποίησής του.



Επίσκεψη του Χ. Μαντά στον ΟΑΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου