1 Ιουλίου 2013

Σε λειτουργία τέθηκε το Αντλιοστάσιο Λογγάδων, του νέου Αρδευτικού έργου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων


Share Button

Περιφέρεια ΗπείρουΣε λειτουργία τέθηκε το αντλιοστάσιο Λογγάδων, του νέου Αρδευτικού έργου του Λεκανοπεδίου, το οποίο καλύπτει έκταση περίπου 5.500 στρεμμάτων. Ήδη ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στεγανότητας της Δεξαμενής, αρχίζει αντίστοιχος έλεγχος των εσωτερικών δικτύων και αντικατάσταση όσων εξαρτημάτων έχουν κλαπεί από διάφορα σημεία του.


Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου αντλιοστασίου, το οποίο θα αρδεύσει την υπόλοιπη έκταση της ευρύτερης περιοχής, περίπου 11.000-12.000 στρεμμάτων, το οποίο υπολογίζεται να παραδοθεί προς χρήση στο τέλος Ιουλίου.


Την περιοχή Λογγάδων επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την επιβλέπουσα του έργου, μηχανικό κ. Πόπη Αλεξίου.


Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πρόσφατα είχε αναλάβει για το συντονισμό της εταιρείας με άλλες μικρότερες τοπικές, ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση του έργου και η τμηματική παράδοση του μέχρι τέλος Ιουνίου.


«Σήμερα – είπε – με μια μικρή καθυστέρηση βλέπουμε ότι το ένα αντλιοστάσιο που θα καλύπτει τμήμα των Λογγάδων και της περιοχής Βασιλικής περίπου 5.500 στρεμμάτων, ήδη λειτουργεί και τροφοδοτεί με νερό τη δεξαμενή που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή Δροσοχωρίου. Από ότι με πληροφορούν η επιβλέπουσα του έργου και ο εκπρόσωπος της Αναδόχου, μετά τον έλεγχο που θα γίνεται στο δίκτυο για τον εντοπισμό μικροπροβλημάτων, από την ερχόμενη Δευτέρα σταδιακά θα παραδίνονται κλάδοι προς χρήση και μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί η δυνατότητα ποτίσματος και των 5.500 στρεμμάτων. Παράλληλα κατασκευάζεται ο χώρος στον οποίο θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα αντλιοστάσια. Παρακολουθούμε από κοντά τις εργασίες, ώστε το έργο που αφορά το τμήμα του Λεκανοπεδίου, με τα 17.500 περίπου στρέμματα, να μπορέσει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».


Ο Περιφερειάρχης, είπε ακόμη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και οι εργασίες για την κατασκευή της δεξαμενής, που θα καλύπτει την περιοχή Πρωτόπαπα (έκτασης περίπου 8.000 στρεμμάτων), τμήμα που προσδοκάται να παραδοθεί σε χρήση εντός του προσεχούς Αυγούστου.


Με αφορμή δε το γεγονός ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά υλοποιείται με την επίβλεψη της Περιφέρειας, πρόσθεσε ότι καλό είναι αυτά τα έργα να εκτελούνται από ενιαίο φορέα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος έχει τα γένια, πρέπει να έχει και τα χτένια».


Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, τόνισε ακόμη ότι πρόκειται για έργο πνοής για τους γεωργούς – κτηνοτρόφους τους Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων αλλά και για το περιβάλλον. «Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους, ώστε να τηρηθούν οι προθεσμίες που έθεσε ο εργολάβος, με τα χίλια προβλήματα που υπάρχουν», κατέληξε.



Σε λειτουργία τέθηκε το Αντλιοστάσιο Λογγάδων, του νέου Αρδευτικού έργου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου