17 Οκτωβρίου 2013

Κ. Μπάρκας: "Απλήρωτοι πάνω από 12 μήνες οι εργαζόμενοι της Express Service"


Share Button

ΣΥΡΙΖΑΣΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ¨- ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνυπέγραψε μαζί με άλλους βουλευτές στις 16 Οκτωβρίου 2013 Eρώτηση προς τον κ. Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας με θέμα: «Απλήρωτοι πάνω από 12 μήνες οι εργαζόμενοι της Express Service».


Η εταιρεία οδικής βοήθειας «Ι. Π. Ραπτόπουλος» (Express Service) απασχολεί περίπου 900 εργαζόμενους σε πανελλαδικό επίπεδο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εδώ και τρία χρόνια έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα στη μισθοδοσία των εργαζομένων με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να χρωστάει μισθούς πάνω από 12 μήνες. Το περασμένο δε καλοκαίρι προχώρησε και στην απόλυση πέντε εργαζομένων που είχαν προσπαθήσει να έρθουν σε διαπραγμάτευση μαζί του για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων προχωρώντας σε μήνυση εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση και χωρίς να καταβάλλει τη νόμιμη αποζημίωση.


Οι εργαζόμενοι της Express Service αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα αφού έχουν να πληρωθούν ως και 12 μήνες ενώ ο ιδιοκτήτης της εταιρίας σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν καταβάλλει ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ ούτε τον ΦΠΑ που εισπράττει από τους πελάτες του (λόγος για τον οποίο έχει οδηγηθεί και στη δικαιοσύνη).


Ο κ. Υπουργός ερωτάται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο που εποπτεύει προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της Express Service, να κατατεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από την επιχείρηση στο ΙΚΑ και να σταματήσουν οι αντεργατικές συμπεριφορές της εταιρίας;


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 26820.61585

Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 210.3706259, Φαξ: 210.3706059

barkas@parliament.gr



Κ. Μπάρκας: "Απλήρωτοι πάνω από 12 μήνες οι εργαζόμενοι της Express Service"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου