18 Οκτωβρίου 2013

Κ. Μπάρκας: "Απαράδεκτες απολύσεις, μέσω του καθεστώτος της διαθεσιμότητας, των υπαλλήλων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης του ΙΚΑ"


Share Button

ΣΥΡΙΖΑΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνυπέγραψε στις 18 Οκτωβρίου 2013 ερώτηση προς τους κκ. Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα: «Απαράδεκτες απολύσεις, μέσω του καθεστώτος της διαθεσιμότητας, των υπαλλήλων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης του ΙΚΑ».


Με την έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων εννέα Υπουργείων, καταργούνται σχεδόν 2000 οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις μόνιμου προσωπικού και οι εργαζόμενοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας συνολικά καταργούνται 558 θέσεις, σε πρώτη φάση, μεγάλος μέρος των οποίων αφορά προσωπικό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι δομές του οποίου ήδη εδώ και καιρό αντιμετωπίζουν έντονη αποδιοργάνωση λόγω σοβαρών προβλημάτων υποστελέχωσης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π), οι αποχωρήσεις στο ΙΚΑ έφτασαν τις 3.759 μεταξύ της τριετίας 2010 – 2013, αφού οι 9.229 υπηρετούντες υπάλληλοι το 2010, μειώθηκαν στους 5.930. Μέσα στο 2013 απολύθηκαν από το ΙΚΑ και 330 υπάλληλοι, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008, οι οποίοι στελέχωναν νευραλγικές υπηρεσίες και δεν έχουν έως σήμερα επαναπροσληφθεί.


Προφανής εξάλλου είναι και η πρόθεση παραχώρησης σε ιδιωτικές εταιρίες των εργασιών φύλαξης και καθαριότητας των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, με την κατάργηση των θέσεων Υ.Ε. ειδικοτήτων «Προσωπικό Καθαριότητας» και «Φυλάκων Νυχτοφυλάκων».


Οι κκ. Υπουργολι ερωτώνται ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουν προκειμένου να ακυρωθεί η ένταξη των εργαζόμενων Υ.Ε. των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο απαράδεκτο και παράνομο καθεστώς της διαθεσιμότητας; Όπως επίσης και ποια μέτρα σχεδιάζει να λάβει το Υπουργείο Εργασίας για την τραγική κατάσταση των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι οποίες υπολειτουργούν λόγω τεράστιων ελλείψεων αναγκαίου προσωπικού;


Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έχει από καιρό δεσμευτεί ότι η επερχόμενη Κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταργήσει ένα προς ένα τα αντισυνταγματικά νομοθετήματα των μνημονιακών χρόνων ενώ ταυτόχρονα θα επαναφέρει και θα διευρύνει τις κοινωνικές παροχές. Το αντισυνταγματικό μέτρο της διαθεσιμότητας διαλύει τις κοινωνικές δομές μέσω της αποσάθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών και καταφέρνει σοβαρότατα πλήγματα στην κοινωνική συνοχή. Η αντίληψη ότι το κοινωνικό κράτος είναι πολυτέλεια και παραχώρηση μόνο για τις περιόδους οικονομικής ευρωστίας πρέπει επιτέλους να εκλείψει. Όσα έχει κερδίσει ο εργαζόμενος κόσμος με τους αγώνες του είναι αδιανόητο για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να θυσιάζονται στο όνομα της επίτευξης πλασματικών πλεονασμάτων.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 26820.61585

Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 210.3706259, Φαξ: 210.3706059

barkas@parliament.gr



Κ. Μπάρκας: "Απαράδεκτες απολύσεις, μέσω του καθεστώτος της διαθεσιμότητας, των υπαλλήλων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης του ΙΚΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου