25 Οκτωβρίου 2013

Μουσικό Σχολείο Άρτας: Εκδήλωση "Πίσω από το συρματόπλεγμα"

no_logo«Αυτοί που δε θυμούνται το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το ξαναζήσουν» προειδοποιεί στην είσοδο του μουσείου του Άουσβιτς μια πινακίδα.


Το Άουσβιτς από το 1979 έχει εγγραφεί στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της ανθρωπότητας, της Ουνέσκο, η οποία έχει ως στόχο, την προώθηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος μέσω της εκπαίδευσης.


Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, μέλος του δικτύου των συνεργαζόμενων σχολείων της Ουνέσκο, διοργανώνει αφιέρωμα ενάντια στη λήθη της φρίκης των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20:00 στην αίθουσα Διώνη με τίτλο: «Πίσω από το συρματόπλεγμα».


Με έκθεση φωτογραφίας, προβολή αποσπασμάτων από τη μουσική ταινία μνήμης «Ολοκαύτωμα», παραγωγής BBC, απαγγελίες ποιημάτων και την παρουσίαση του έργου «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη, από Μουσικό Σύνολο του Σχολείου, προσεγγίζονται τα στρατόπεδα ως πολυφωνικοί «μνημονικοί τόποι» και καταδεικνύεται η λογική τους έτσι όπως την εκφράζει ο G. Agamben: «Είναι η απόλυτη εξουσία πάνω στην ίδια τη ζωή των κρατουμένων, η αναγωγή της ζωής τους στη ‘γυμνή ζωή’ χωρίς δικαιώματα και ιδιαιτερότητες.»


Σας καλούμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή στις 20:00 το βράδυ, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας, στην αίθουσα «Διώνη».


Η Διευθύντρια,

Ανθούλα Ζιώρη



Μουσικό Σχολείο Άρτας: Εκδήλωση "Πίσω από το συρματόπλεγμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου