17 Οκτωβρίου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση


Share Button

ΕΛ.ΑΣ.Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Ιωάννινα για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων:


Συνελήφθησαν, χθες (16/10/2013) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 41χρονη ημεδαπή και ένας 41χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.


Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι η 41χρονη μετέβη σε υποκατάστημα Τράπεζας στα Ιωάννινα προκειμένου να καταθέσει το χρηματικό ποσό των (11.000) ευρώ. Κατά τη διάρκεια καταμέτρησης του ανωτέρω ποσού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε πλαστά (5) χαρτονομίσματα των (20) ευρώ.


Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το ανωτέρω χρηματικό ποσό είχε βρεθεί στην κατοχή της 41χρονης ύστερα από οικονομικές συναλλαγές με 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος και συνελήφθη.


Τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν, θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Συνελήφθη 62χρονος αλλοδαπός στην Άρτα, για παράβαση του Νόμου Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς:


Συνελήφθη, χθες (16/10/2013) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, ένα 62χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».


Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που ανήκει στον 62χρονο και στο οποίο επέβαινε ως οδηγός, βρέθηκαν στο ντουλαπάκι του οχήματος:

- ένα (1) αρχαίο αργυρό νόμισμα Αλεξάνδρου Γ΄(περιόδου 325 π.Χ.), διαμέτρου (2,5) εκατοστών και πάχους (3) χιλιοστών.

= ένα (1) νόμισμα διαμέτρου (1,8) εκατοστών, όπου απεικονίζεται στο εμπροσθότυπο ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη ενώ στο πίσω μέρος διάφορα σύμβολα.


Tα παραπάνω νομίσματα κατασχέθηκαν ενώ παραγγέλθηκαν αντίστοιχες πραγματογνωμοσύνες από τη ΛΓ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και την 18η Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.


Συνελήφθησαν τρεις νεαροί για απόπειρα κλοπής:


Συνελήφθησαν, χθες (16/10/2013) το μεσημέρι στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί Ρομά, 19, 27 και 21 ετών, για απόπειρα κλοπής.


Ειδικότερα, οι τρεις δράστες χθες το μεσημέρι εισήλθαν σε οικόπεδο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων απ’ όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν μεταλλικά αντικείμενα, έγιναν όμως αντιληπτοί από γείτονες και τελικά συνελήφθησαν από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου:


Σήμερα (17/10/2013) και ώρα 02:25 π.μ., στο 149ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Αγρινίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.


Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.



ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου