17 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΟΒ ΑΕΙ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τις διώξεις διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου


Share Button

ΚΚΕΗ ΚΟΒ ΑΕΙ Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις διώξεις των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου:


«« Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!


Η δικομματική πλέον κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μέσα από την τακτική της «Νόμος και Τάξη», προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων, της νεολαίας, του λαού μας γενικότερα.


Η παραπομπή ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων, των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, στον εισαγγελέα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις – διαθεσιμότητες, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο μαζί με:

- Τα μαθητοδικεία στη Λαμία, τις συλλήψεις μαθητών στην Ηγουμενίτσα και άλλου για να αναφέρουμε μόνο τα πρόσφατα, μιας και αυτή η ιστορία ξεκινάει από παλιά, πολύ πριν τα μνημόνια και την καπιταλιστική οικονομική κρίση!
- Τις διώξεις εργατών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε διάφορους κλάδους που αγωνίζονταν για το αυτονόητο: το δικαίωμά τους σε δουλειά με δικαιώματα!

- Τα αγροτοδικεία που εκκρεμούν ακόμα από το 2009 και πιο πριν!


Οι νόμοι των καπιταλιστών, που στηρίχτηκαν και ψηφίστηκαν από όλες τις ως τώρα κυβερνήσεις σε αυτόν τον τόπο και βρίσκονται σε αρμονική συμφωνία με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων στο όνομα της οποίας πίνουν πολλές δυνάμεις νερό, αναγνωρίζουν στο πρόσωπο των αγωνιζόμενων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, αγροτών, νεολαίας – γενικότερα του εργατικού / λαϊκού κινήματος, τον πραγματικό εχθρό του συστήματός τους.


Η οργάνωση και ο ταξικός προσανατολισμός του κινήματος είναι που φοβίζει τους κυβερνούντες και τους εξουσιάζοντες! Απέναντι στην δυνατότητα που ανοίγεται από τις ίδιες τις εξελίξεις και την πείρα που συσσωρεύει πλέον ο λαός μας, να υπάρξει ουσιαστική ανασύνταξη του εργατικού / λαϊκού κινήματος, το μαστίγιο του πολιτικού προσωπικού των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων πέφτει ανελέητα.


Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσουν, δεν θα περάσουν!


Οι νόμοι και οι εισαγγελείς του συστήματος της εκμετάλλευσης, δεν πρέπει να φοβίσουν το λαϊκό κίνημα! Ίσα – ίσα που πρέπει να το βρουν ακόμα πιο αποφασισμένο απέναντι στη λογική της νομιμοποίησης αυτής της εκμετάλλευσης στη συνείδησή τους. Τώρα χρειάζεται αγωνιστική απάντηση και μαζική καταδίκη των φαινομένων αυταρχισμού.


ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ! »»



Ανακοίνωση της ΚΟΒ ΑΕΙ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τις διώξεις διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου